До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гучне повернення тренду на баску

Цього року стиль Y2K повністю повернувся, але чи не стануть 2010-ті наступною модною ерою, яка відродиться? Це десятиліття було не так давно, але всі ознаки вже вказують на те, що зовсім скоро ми носитимемо головний елемент цих років. Ідеться про баски. Подобається вам чи ні, але ця тенденція вже проникає як на подіуми, так і на червоні килимові доріжки.

Реклама

Цей елемент гардеробу, який найкраще описується як розкльошений, зібраний або плісований шматок тканини на талії, дійсно набував популярності на початку 2010-х років. У колекції Lanvin весна-літо 2010 були коктейльні сукні з рюшами та надмірною баскою; показ Jil Sander весна-літо 2011 мав колоритні образи з басками на футболках і спідницями до підлоги; колекція Alexander McQueen весна-літо 2012 навіть мала баску на структурних костюмах. Цей образ набув ще більшої популярності, коли його почали носити на червоних доріжках такі знаменитості, як Вікторія Бекхем, Ріанна та Ніколь Кідман. Це ледь не стало змаганням – хто зможе продемонструвати найсміливіший образ.

Проте з початку до середини 2010-х драматична баска поступово зникла і до цього року ми її не бачили. Але, як відомо, мода циклічна, тому ця критикована річ повільно повертається до трендів. На весняних показах такі бренди, як Givenchy, Christian Dior і Prabal Gurung, продемонстрували новий стиль баски, завдяки чому вона мала трохи сучасніший вигляд.

Образи з баскою були також помічені на червоних доріжках. У травні на Каннському кінофестивалі Діпіка Падуконе вийшла в червоній сукні Louis Vuitton із суперечливою лінією талії, а Алісія Вікандер продемонструвала топ з баскою. На церемонії вручення нагород HCA TV у серпні Сідні Суїні надягла вінтажну сукню Mugler. Тим часом, Ніколь Кідман на церемонію "Оскар 2022" вдягла світло-блакитну шовкову сукню-бюстьє без бретелей Armani Privé, підкреслену спідницею з баскою з надмірним бантом і прикрашеним шлейфом.

Ці нові баски мають більш свіжий вигляд, ніж перші ітерації. Вони мають тонкий відблиск порівняно зі стилями 2010-х років. Але все одно, чи готові ви до повернення басок? Або залишите це вбрання для зірок, як джинси з низькою посадкою? Нижче ми зібрали найкращі виходи знаменитостей цього року у вбраннях з басками.

<b>Найкращі виходи знаменитостей цього року у вбраннях з басками.</b>

За матеріалами: vogue.co.uk

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.