До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 головних трендів на Тижні моди у Парижі

Традиційно модний місяць завершили покази в Парижі, які по-справжньому здивували. На шоу Coperni було розпорошено рідкий матеріал по тілу оголеної Белли Гадід, який залишив після себе білу обтягливу сукню. Колекція Chanel була присвячена музі Крістен Стюарт, що втілює кінематографічну, інтелектуальну елегантність, Saint Laurent показали колекцію суконь з капюшонами у старому голлівудському стилі, а Miu Miu трансформували торішній мінікомплект, додавши подовжені спідниці та об'ємні кишені.

Chanel

Тоді як ці бренди складають постійну гвардію Тижня моди в Парижі, такі лейбли, як Zimmermann і Victoria Beckham, дебютували в Парижі цього року: перший із колекцією, що поєднує ретро-австралійський стиль з пляжним гламуром, а другий показав важкі торочки та спокусливі деталі, які ідеально вписалися у чисту елегантність бренду. Vogue.ua зібрав 6 ключових тенденцій, які були помічені на Паризькому Тижні моди сезону весна-літо 2023.

Реклама
Бузковий і м’ятно-зелений кольори

У Victoria Beckham, Ester Manas та Givenchy бузковий та м'ятно-зелений кольори були головними відтінками в колекціях, які транслювали дівочий настрій та кокетливість. Пастельні відтінки морозива були представлені у вигляді напів прозорих суконь із тонкими шарами, нарізані "скибочками" та "кубиками" асиметрично.

Victoria Beckham
Givenchy
Ester Manas
Великі деталі

У Парижі гудзики були розміром із блюдця, а блискавки займали практично весь тулуб. У Louis Vuitton деталі були збільшені та підкреслені в оді майстерності та новій жіночностіі; тоді як Miu Miu додали об'ємні кишені до своєї спідниці-міді в стилі 1990-х і топу-бандо, щоб грайливо поглянути на один із модних силуетів, що постійно повторюються.

Louis Vuitton
Miu Miu
Loewe
Сексуальні комбінезони

Обтягуючі, сексуальні та часто блискучі комбінезони були королями модних подіумів цього сезону. Блискучі комбінезони з'явилися у колекціях Valentino та Stella McCartney, а Vaquera продемонстрував прозоре вбрання, усіяне лелітками.

Valentino
Stella McCartney
Vaquera
Новаторські квіти

У весняно-літніх колекціях квіткові мотиви не є новими, але щосезону бренди знаходять способи їх переосмислити. Ітерації 2022 року набули форм гігантських еротичних антуріумів на шоу Loewe, оцифрованих принтів у Dries van Noten у поєднанні зі скульптурними рюшами та живописних принтів у Maitrepierre.

Dries Van Noten
Loewe
Maitrepierre
Капюшони

Saint Laurent виготовляє сукні з капюшоном упродовж десятиліть, але остання колекція модного Дому була натхненна роботами Марти Грем, відомої хореографині 1930-х років, яка виконала сольну партію в еластичному трубчастому трикотажі. Тим часом шоу Monot було заповнене здебільшого облягаючими чорними сукнями з капюшонами, щоб збалансувати шкіряний одяг. А на подіумі Off-White новий креативний директор Ібрагім Камара вибрав силуети з балаклавами.

Saint Laurent
Off-White
Monot
Жорсткі форми

З поверненням до давно минулої епохи, у Парижі знову була метушня. У Christian Dior, де біографія італійської аристократки XVI століття стала джерелом натхнення для Марії Грації К'юрі, кринолін стирчав з-під суконь і парчових мереживних спідниць, тоді як у Loewe виступаючі стегна були переосмислені в сміливих відтінках і сучасній обтічній перспективі.

Christian Dior
Loewe
Rick Owens

За матеріалами: vogue.com.au

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.