До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Streetstyle: 11 найстильніших образів у стилі шкільної уніформи

З вереснем на вулиці повертається і шкільна форма. Після перезапуску серіалу "Пліткарка", останнього сезону "Ейфорії" та "Академії Амбрелли" естетика препі вийшла на новий рівень, а streetstyle-зірки дедалі частіше почали вдягати плісовані мініспідниці, светри з V-подібним викотом, бомбери та сорочки з комірами. Відданість уніформі поза трендом, як стратегія стилю, — це прихильність до якісних й універсальних основ, за допомогою яких можна створювати комфортні та практичні образи. Vogue.ua зібрав 11 ефектних образів у стилі шкільної уніформи.

Спідниці знову стали лідером у переліку найжаданіших придбань сезону. Зокрема мініспідниці всіх типів, але особлива згадка про картатий принт. Гарною інвестицією буде чорна міні, яка може стати основою капсульного гардероба осінньо-зимового сезону. Стильний прийом, що варто взяти на озброєння, – гра з чорним і білим, аби підсилити ефект уніформи та шкільну естетику.

Реклама

Не варто забувати й про трикотаж: в’язані светри, джемпери з принтом ромбів, укорочені светри та моделі з V-подібним викотом. Радимо поєднувати їх з мініспідницями, сорочками, а також із класичними штанами.

Сукня й сорочка – завжди виграшне поєднання. Особливий фокус – на маленьку чорну сукню, яка майже напевне є в кожному гардеробі, та класичну білу блузу.

Коли ми вдягаємо жакет, то намагаємося зменшити його ефект менш формальним одягом. Однак цього року тенденції пропонують протилежну гру: деактивувати офіційність жакетів, ставлячись до них ще серйозніше з погляду стилю. За натхненням для ідеальної уніформи варто звернутися до образів вуличної моди та, звісно, колекції Thom Browne.

Тенденція до шкільної форми не є суворою нормою. Навпаки, це ідеальне запрошення створити власну формулу стилю, в якій ви почуватиметеся комфортно. Це принцип капсульного гардероба, який є не лише зручною та практичною стратегією, а й важливою ідеєю купувати менше та зупинити масове споживання, яке так шкодить планеті.

Футболки поло повернулися в поле зору сезонних трендів. Головним підтвердженням цьому є осінньо-зимова колекція Miu Miu, яка продемонструвала поло, що відсилають до занять фізкультури та форми тенісистів XX століття. Поєднуйте їх зі своїми літніми сукнями для найкреативнішого переходу.

У своїй найкласичнішій версії тренч може стати найуніверсальнішим осіннім одягом. Головний фокус на світлих бавовняних моделях, продемонстрованих на осінньо-зимовому шоу Dior.

Зірковий час настав і для лоферів. Моделі з дещо брутальним силуетом та широкою підошвою продовжують тріумфальну ходу, але завжди є місце і для класичних лоферів. Взуттєві тренди цього сезону рухаються в шкільному естетичному каноні, а різноманітність варіантів вражає.

Уже кілька сезонів поспіль коміри сорочок (гіперболічні й поетичні) є частиною найпопулярніших трендів. Під час повернення шкільної естетики вони зʼявилися в поєднанні зі светрами з V-подібним викотом і базовим одягом.

Креативний макіяж, укорочені топи чи несподівані аксесуари стануть ідеальним доповненням до складників вашої власної уніформи.

Відродження стилю препі засвідчує повернення до школи з погляду моди. Це зобов’язання створити гардероб, що складається з якісних базових речей, з якими буде комфортно і в майбутньому.

Текст: Alba Correa

За матеріалами vogue.es.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.