До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Королева капелюшків: найкращі головні убори Її Величності Єлизавети ІІ

Білі рукавички, перли, взуття на елегантних підборах, бездоганне вбрання найрізноманітніших кольорів та капелюшок у тон – це signature look Королеви Єлизавети II. За своє життя вона змінила понад 5000 ретельно дібраних до вбрання капелюхів. Її величність вибирала їх віртуозно, відповідно до оказії та нагоди. Згадуємо найефектніші виходи Королеви в капелюшках усіх кольорів веселки.

Капелюх завжди відігравав важливу роль: так, він виконував функцію вказівника, немов зазначаючи: королева – ось тут. Для людей, які могли бачити її Величність тільки здалеку, це було важливо.

Реклама
Принцеса Єлизавета в капелюсі з пір’ям під час відкриття нового шосе в Кроулі, Сассекс, 1950 рік

Королева рідко вибирала нейтральні кольори, як-от беж, білий та чорний. Вона завжди знаходила місце кольору у власному гардеробі.

Королева Єлизавета II під час прогулянки на Трьох мостах на другий день державного візиту до Словенії 22 жовтня 2008 року

Проте нерідко колір містив натяк або послання світові. Так, на відкриття британського парламенту у 2017 році, на початку переговорів щодо Brexit, Королева вбралася в синьо-жовтий капелюх, який збігався з кольорами прапора Європейського Союзу. Цікаво, що український бренд Ruslan Baginskiy, який виготовив капелюшок для королеви, теж вибрав синьо-жовту гаму: в кольорах прапора України.

Руслан Багінський створив капелюх блакитного кольору, який прикрасив бантом, а також декором з кольорових фіалок та незабудок

У 60-х капелюшки вийшли з моди, проте Королева була не з тих, хто наслідує тренди. Вона була тією, хто їх диктує. Тож і далі носила свої капелюшки та підтримувала дизайнерів.

Рожеві

Червоні

Помаранчеві

Жовті

Зелені

Голубі

Сині

Фіолетові

<b>Oueen's violet hats</b>
Oueen's violet hats

Квітчасті

Хто завгодно міг здатися б кумедним у капелюху, подібному до шапочки для душу. Тільки не Королева. Найвигадливіші головні убори вона носила так спокійно й достойно, що не було у світі людини, яка б піддала сумніву її образ.

Чорні

На церемонії вручення Ордена Підв’язки в 1983 році Королева наділа капелюх Тюдорів, прикрашений знаками ордена, пір’ям білого страуса та чорної чаплі.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.