До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Двадцятирічні: Ліза Арфуш – про молоде покоління, Київ та майбутнє

Попри перебої з електрикою, постійні повітряні тривоги та комендантську годину – Київ і далі живе. Особливою енергією його заряджає молоде покоління, яке залишилося в місті та з перших днів повномасштабного вторгнення підтримувало нужденних і не припиняє цього робити сьогодні. Як зараз почуваються двадцятирічні, які місця дарують їм сили та як бачать майбутнє України, нам розповіла модель Ліза Арфуш, що приміряла в кадрі речі з останніх колекцій українських дизайнерів та аксесуари, натхненні українською культурою і спадщиною.

Ліза Арфуш
День Х

У ніч на 24 лютого я була в лікарні на Севастопольській, куди ми приїхали десь о другій годині ночі. Вона була порожньою зовсім, а медсестри ще не надто втомленими. Мене швидесенько прокапали і я поїхала додому, відчинила двері в під’їзд — і почула вибухи. Перші думки — зібрати всю родину разом. Перші реальні дії — впасти в істерику. Потім я почала думати, а як там медсестри й лікарі? Страх минув за секунду.

Реклама
Пальто bibliotheque nationale, сумка та пояс Podyh, взуття ikos
Київ

Я залишаю Київ у собі. Немає у світі міста ріднішого, немає у світі міста кращого за Київ. Я поки тут, дихаю ним на повні груди, прокидаюся зранку й дивлюся просто на місто. Я його так люблю і я всюди його шукатиму. Київ я бачу усміхненим, незламним, нескореним, пронизаним коханням та охопленим однією мрією. Змінилося все, як раніше вже не буде, мені пощастило бути частиною відродження свого міста – відчуваю, як змінююся з ним. Також я відчуваю, як змінюються разом з ним усі, все навколо. Цього року я побачила найгарнішу осінь у Києві.

Жилет, штани, намисто, все Podyh
Двадцятирічні

У тебе є дім — і його намагаються в тебе забрати, а також відібрати національність і життя. Звісно, ти боротимешся у відповідь. Як з'ясувалося, твій дім — це не лише будівля, це вся твоя земля, до самих її кордонів. У нас зараз єдиний ворог, з яким ми боремося у своїх полях і містах, допомагаємо військовим, проводимо збори. Слава Героям!

Жакет, штани, все A.M.G.; спідниця, Podyh; туфлі, Ikos; крайка, Julia Bryl

Вік не має значення, кожен допомагає як може, підтримуємо одне одного, намагаємося дарувати усмішки й не занепадати духом. Наша зброя ми самі. Українці! Україна! Я вдячна нашим героям за все, що вони роблять. Вони найкращі, а ми переможемо. Вірю в наші Збройні Сили. Тільки подивіться, скільки 20-річних хлопців на фронті. Я просто вдячна їм за кожен день. Головне пам’ятати, що Україна починається з тебе.

Коріння

Наше коріння міцне й цікаве. Для себе я відчуваю потребу перейти на українську мову. Це база. Нині я вивчаю історію українських прикрас і бісерних схем, вони тонкі й легкі, як павутиння, і можуть бути абсолютно різних кольорів, фігур і настроїв.

Намисто, майстерня прикрас ручної роботи Зелені Пацьорки

Є чудове кіно Юрія Іллєнка "Білий птах з чорною ознакою", в якому неймовірно віддзеркалений хист українців до різнобарвних елементів, що прикрашають жінок. Дякую другові за рекомендацію!

Пальто bibliotheque nationale, сумка та пояс Podyh, взуття ikos
Місця сили

Я люблю все те, від чого віє спокоєм. Щодня різний настрій щодня потрібна різна сила. Місця сили залежатимуть від локації постійного проживання. Коли жила на Лівобережці, понад усе любила гойдалки на дитячому майданчику біля готелю "Турист", їм на вигляд дуже багато років, але з них відкривається повна картина на вікна номерів. Дуже люблю двір своєї дитячої музичної школи, обожнюю сходи, які ведуть з Хрещатика на Лютеранську, біля "Білого наливу". Я провела там дуже багато часу з подружкою, коли ходила в школу. Там уперше з нею прогуляла заняття. Обожнюю Русанівку та її набережну, особливо влітку. Люблю простір між вулицями Гончара й Липинського серед будівель через двори.

Сукня, Kulakovsky; намисто, майстерня прикрас ручної роботи Зелені Пацьорки; рукавиці, туфлі, панчохи, все власність стиліста
Майбутнє

Тяжко виборене, обмірковане, у невпинному прогресі. Сьогодні весь світ говорить про Україну та готовий підтримати й допомогти в її удосконаленні після перемоги. Я бачу поєднання абсолютно різних пазлів, які створюють щось унікальне. Я вірю у світле й чисте майбутнє України. Я бажаю їй бути незалежною та вільною, не боятися за своє життя й існування. Ми всі давно на це заслуговуємо.

Жакет, штани, все A.M.G.; спідниця, Podyh; крайка, виріб гуцульських майстрів Julia Bryl

Україна стала місцем свободи й шаленого бажання жити. Я впевнена, що люди з усього світу, різних релігій, вірувань, люди з абсолютно різними смаками, мріями та цінностями зберуться в Україні цьому центрі світла, тільки-но буде здобуто перемогу у війні. І я вірю, що про Україну весь світ чутиме тільки теплі новини, нарешті розквітне сумлінна чистота розуму, а все неправдиве буде прибране як роса на сонці.

Сукня, Poustovit; штани, A.M.G.; туфлі, Ikos; силянка, Norna Etno; рукавиця власність стиліста

Все буде добре, адже інакше бути не може. Майбутнє існує, і тільки від нас залежить, яким воно буде. Українці вкладають силу, любов та віру, адже світло завжди перемагає темряву.

Баранець, виріб гуцульських майстрів, косівська кераміка Чічка

Над проєктом працювали:

Фото: Данило Кайстро @danilkaistro

Стиль: Анастасія Яценко @yatsenkoo

MUA/Волосся: Алекс Чекрізова @alex_chekrizova

Асистент фотографа: Самір Корнієвський @samirkornievskyi

Продюсер: Wild Hunters Agency @wildhuntersagency

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.