До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як пройшов Тиждень чоловічої моди в Мілані сезону весна-літо 2023

У Мілані з розмахом пройшов Тиждень чоловічої моди весна-літо 2023. Під палким міланським сонцем бренди представили нові колекції й запропонували безліч нових способів стилізації одягу.

Fendi Menswear весна-літо 2023Fendi Menswear весна-літо 2023

У своїй новій колекції модний Дім Fendi досліджував поняття свободи, зокрема, за допомогою активного використання джинсової тканини. Вона зіграла визначальну роль у колекції та застосовувалась як для пошиття одягу просторих силуетів, так і для модернізації культової сумки Fendi Baguette. На контрасті з денімом Fendi представив класичний повсякденний чоловічий гардероб – знайомий кожному, але переосмислений відповідно до сучасних тенденцій.

Реклама
Versace Menswear весна-літо 2023Versace Menswear весна-літо 2023

Донателла Версаче у своїй колекції Versace весна-літо 2023 працювала з фірмовими предметами одягу бренду та доповнювала їх класичним лоском. Архівний принт із зображенням посмертних масок став відправною точкою колекції, його застосували для пошиття об'ємних та легких шовкових сорочок, які доповнили традиційні жилети та штани.

Prada Menswear весна-літо 2023Prada Menswear весна-літо 2023

У новій колекції Prada Міучча Прада та Раф Сімонс зосередилися на ідеї самовираження і звернулися до архетипного чоловічого одягу – як-от костюм і макінтош – й тканин, як-то денім і шкіра. Дизайнери відзначили, що колекція базується на принципах комбінування і зіставлення; наприклад, класичний костюм поєднувався із коротким шкіряним мініжилетом у тон, а класичне пальто з чотирма ґудзиками — з випраною джинсовою тканиною.

JW Anderson Menswear весна-літо 2023JW Anderson Menswear весна-літо 2023

Очікуваним доповненням до розкладу Тижня моди в Мілані став показ британського дизайнера Джонатана Андерсона. Одяг JW Anderson мав грайливий вигляд з деталями у вигляді керма велосипеда, зламаного скейтборда та штрихкодів, які навмисне виглядали з-під розрізів. Бренд також представив своєрідні аксесуари: взуття, вкрите мерехтливими кристалами, та сліпони, прикрашені автопортретом Рембрандта.

Giorgio Armani Menswear весна-літо 2023Giorgio Armani Menswear весна-літо 2023

Джорджіо Армані вкотре нагадав про власну незрівнянність. Одяг нової колекції був наповнений відчуттям легкості через неструктурований крій, прозорі тканини, шовкові аксесуари. До того ж, колекція виконана в безлічі відтінків блакитного, бежевого, білого, золотавого та екрю, що додало одягу додаткового ефекту невагомості.

Майбутній сезон весна-літо 2023 – це витончені силуети, загравання із вкороченими предметами одягу та контрасти у всьому. У прийдешньому сезоні попит матиме шкіра, незвичні топи та жакети з відрізаними рукавами й навіть боді. Водночас на подіумах брендів переважали розслаблені штани й мішкуваті джинси. Загалом, проаналізувавши колекції, представлені в Мілані, можна виокремити кілька очевидних трендів.

1. Короткі шорти. Торік і Prada, і Fendi зробили гучні заяви у вигляді своїх суперкоротких шортів. Поки ще невідомо, наскільки вони стануть популярними в реальному житті, але дизайнери продовжують загравати з цим силуетом в сезоні весна-літо. Зокрема, Prada, Fendi, Etro і навіть більш традиційний Tod’s впевнено продемонстрували свої варіанти.

Prada Menswear весна-літо 2023Prada Menswear весна-літо 2023
Fendi Menswear весна-літо 2023Fendi Menswear весна-літо 2023

2. Мішкуваті джинси. Тоді як шорти стають коротшими, джинси набувають дедалі розлогіших об'ємів. Резонуючи з жіночими тенденціями відходу від обтислих джинсів, на подіумах Мілана було повно мішкуватих чоловічих штанів з деніму в стилі Y2K, особливо у JW Anderson і 1017 Alyx 9SM.

JW Anderson Menswear весна-літо 2023JW Anderson Menswear весна-літо 2023
1017 Alyx 9SM Menswear весна-літо 20231017 Alyx 9SM Menswear весна-літо 2023

3. Смугасті джемпери. Попри всю свою безтурботність та простоту, смугасті трикотажні светри та джемпери були популярним елементом у чоловічих колекціях, зокрема у JW Anderson, Prada та MSGM.

MSGM Menswear весна-літо 2023MSGM Menswear весна-літо 2023
Prada Menswear весна-літо 2023Prada Menswear весна-літо 2023

4. Майки та боді. Топи без рукавів можна вважати одним із найактуальніших трендів у чоловічих колекціях. Dolce & Gabbana підняли архіви бренду, зокрема, колекції 1990-х і 2000-х років, і представили сучасні інтерпретації чоловічих топів. Versace зробив крок далі, й продемонстрував боді з вирізами з боків.

Dolce & Gabbana Menswear весна-літо 2023Dolce & Gabbana Menswear весна-літо 2023
Versace Menswear весна-літо 2023Versace Menswear весна-літо 2023

5. Взуття. Хоча більшість брендів і далі представляють нові модні кросівки, хвилю зацікавлення спричиняє інше — незвичні пари черевиків та чобіт. На контрасті з масивними черевиками багато брендів також оголювали ноги чоловіків: шльопанці, сандалі й босоніжки заповнили подіуми Мілану.

Prada Menswear весна-літо 2023Prada Menswear весна-літо 2023

6. Рожевий знову. Цей колір продовжує фігурувати в чоловічих та жіночих колекціях. У Versace представили пару розслаблених шовкових штанів разом із босоніжками, у JW Anderson — светр із принтом, а Marcelo Burlon запропонували класичний костюм у рожевому відтінку.

JW Anderson Menswear весна-літо 2023JW Anderson Menswear весна-літо 2023
Versace Menswear весна-літо 2023Versace Menswear весна-літо 2023

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.