До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Vogue UA Ukrainian Designers Showcase: знайомство з брендом Litkovska

Vogue UA і далі знайомить світ з українськими креативними талантами. 28 вересня під час Тижня моди в Парижі ми покажемо гостям – пресі, баєрам, інфлюенсерам, інсайдерам індустрії – найкращих українських дизайнерів у межах масштабного проєкту Vogue UA Ukrainian Designers Showcase. Напередодні заходу пропонуємо познайомитися ближче з кожним з них – Litkovska.

Лілія Літковська

LITKOVSKAYA — український бренд, заснований у 2009 році. Дизайнерка Лілія Літковська пропонує гардероб для жінки, яка може бути одночасно тендітною і жорсткою, неймовірно ніжною і дуже сильною, чуттєвою та строгою. Девіз бренду: "немає неправильного боку".

Реклама
Litkovska

Кожна її колекція – це повноцінна історія із зав’ язкою, кульмінацією та епілогом. Так, у колекції сезону осінь-зима 2022/23 Літковська розповіла історію про ніжне й витончене спостереження за людськими емоційними процесами. Дизайнерка використала тут один зі своїх улюблених прийомів – зіставлення Сходу й Заходу, зокрема західної виразності й пристрасті зі східною жагою до спостереження та гармонії. Поєднуючи плавність шовку з об’ємними силуетами, бренд створює гімн різноманітності людських характерів, висвітлюючи як жіночу, так і чоловічу сторону естетики в дизайнах, непідвладних швидкоплинним трендам.

Litkovska

Окремий важливий розділ у книжці під назвою Litkovska – лінійка Artisanal. Дизайнерка втілює тут всі ключові цінності лейблу: оспівує традиції, віддає данину сучасності, будує міст між минулим і майбутнім, і дає шанс речам на друге життя. Сировиною для створення цієї колекції стали обрізки тканин, рештки архівних колекцій і вінтаж, що завдяки майстерності команди Litkovskaya перетворилися на унікальні складні речі. А концептуальна основа колекції — традиційні українські килими "доріжка". Їх створюють через розсотування тканини на тонкі нитки, скручування їх у клубки пряжі, яка потім перетворюється на нове полотно на вісімдесятирічних дерев’яних ткацьких верстатах. Всі моделі виготовляють вручну й у єдиному екземплярі, а виробничий процес частково відбувається у віддалених карпатських селах, де майстрині вплітають старовинні ткацькі техніки в канву сучасного одягу.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.