До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Столиця свободи: Lida Lee про свої улюблені місця в Києві

Багата й славна історія та неймовірно мальовнича природа подарували Україні безліч неймовірних місцин. Іноді здається, їх так багато, що неможливо щось виокремити. Втім, кожен з нас знаходить для себе ті самі, особливі й милі серцю локації, куди хочеться повертатися знову й знову, тому що вони наповнюють, надихають, дарують відчуття того, що ти саме там, де маєш бути. До Дня Незалежності Vogue UA разом з українським брендом взуття та аксесуарів ESTRO попросив співачку Lida Lee провести нас по її улюблених місцях у Києві та розповісти, чим саме вони особливі для її серця.

"Батьківщина-Мати"

Меморіальний комплекс "Національний музей історії України у Другій світовій війні" набув нових сенсів від 24 лютого. Українському народові довелося знову стикнутися з викликами, які, здавалося, мали б назавжди залишитися в трагічній історії минулого сторіччя. Однак сьогодні ми знову протистоїмо тиранії та нечуваній жорстокості ворожої навали.

Реклама
На Ліді — чорні шкіряні мюлі ESTRO

Любов до цього місця мені з дитинства прищеплював дідусь-ветеран. А сьогодні воно стало важливим для кожного українця, адже дає змогу поринути в ту атмосферу й укотре згадати, як ми виборювали свою рідну землю. Окрім неймовірних краєвидів і важливих пам’яток, що тут зберігаються, над пагорбом височіє монумент "Батьківщина-мати", який став символом непохитності й незламності українського народу. Коли дивишся на нього зблизька, неодмінно відчуваєш всю велич українців.

На Ліді: чорні шкіряні мюлі ESTRO; топ, спідниця, все — Yuliya Magdych; кольє, Guzema

Як не дивно, саме тут можна відчути свою силу. Я взуваю туфлі на підборах, впевнено йду площею й чую, як ритмічний цокіт відбивається навколо. Цей звук дає мені змогу почуватися впевненіше, легше, жіночніше. З ним я повертаюся до іншого життя — мирного, щасливого, спокійного й незалежного.

"Сто років тому вперед"

Ресторан "Сто років тому вперед" розмістився буквально в самому серці Києва. Поруч із ним розташовані Національний музей історії України, культова Андріївська церква, а також легендарна Десятинна церква. Кращої локації для закладу з українською кухнею, здається, не знайти.

На Ліді — білі шкіряні шльопанці ESTRO

Неймовірно талановитий шеф-кухар та засновник ресторану Євген Клопотенко постійно щось вигадує, оновлює, модернізує та переосмислює традиційні українські страви. Мені імпонує те, що він робить, адже місія Жені — демонструвати гастрономічні надбання нашої країни. І йому вдається робити це з неабиякою любов’ю та шаною.

"Сто років тому вперед" — ідеальне місце для святкового обіду в День Незалежності. Тут можна не лише смачно поїсти, а й відкрити для себе нові грані українських страв. Та й будь-якого іншого дня, коли просто хочеться вдягнути улюблені речі, комфортне взуття й прогулятися історичним центром Києва — варто зазирнути до ресторану, щоб смачно перепочити та далі відкривати для себе красу української столиці.

На Ліді: білі шкіряні шльопанці ESTRO; намисто, жакет, спідниця, все — Inly
Золоті ворота

Район Золотих воріт — місце, де вирує життя. Тут можна відчути, наскільки Київ активний та стрімкий, тут якнайкраще помітно, як вміло люди поєднують роботу та відпочинок. Цей район багатий цікавими старовинними й затишними вуличками, які зберігають дух минулого, і водночас є епіцентром життя сучасних людей, які будують майбутнє України.

На Ліді: кольє, голка, каф, все — Nomis; чокер, Guzema; сукня, Anna October

Я люблю район Золотих воріт за те, що тут завжди можна відкривати для себе щось нове: чи то просто під час прогулянок вулицями, чи то дружніх зустрічей. Тут хочеться ходити на підборах, насолоджуватися кожним кроком та спогляданням: на вродливих людей на терасах затишних кав’ярень, на чарівні будівлі, що роблять центр Києва таким особливим, на жінок, що продають сезонні квіти, на музикантів, які грають на різноманітних інструментах. Атмосферу тут створює кожнісінька деталь.

На Ліді — чорні шкіряні босоніжки ESTRO
Поштова площа

Дніпро — одна з найвизначніших окрас Києва, а одне з найкращих місць, щоб насолоджуватися його красою та величчю — Поштова площа. Я люблю гуляти вздовж набережної. Для мене ці прогулянки завжди наповнені красою, натхненням, мотивацією, коли ти можеш побути наодинці із собою й думками, або провести гарно час із друзями.

На Ліді: бежеві шкіряні сандалі ESTRO; кольє, Orxata; вишиванка, Etnodim; джинси, Katimo

Набережна Дніпра — це місце, де ти можеш з пагорбів огледіти найкращі місця столиці, насичені історією, спогадами, легендами та величчю. Там це все неодмінно відчуваєш. Це місце надихає й нагадує, в якій чудовій країні ми живемо.

На Ліді — бежеві шкіряні сандалі ESTRO

Уздовж Дніпра хочеться ходити довго, спокійно, не звертаючи уваги на втому чи дискомфорт. Саме тому для такого заняття я вибираю зручну пару, якої фактично не відчуваю на ногах.

Оранжерея на ВДНГ

Вперше в оранжереї на ВДНГ я опинилася нещодавно — відвідувала екскурсію. Феноменально, що про місце такої неймовірної краси та сили знає дуже мало людей.

На Ліді — чорні шкіряні шльопанці ESTRO

Ця оранжерея має дуже зворушливу та складну історію. У 2019 році її припинили фінансувати, тому люди почали власними зусиллями її утримувати. Вони реконструювали її та зробили з неї справжній райський сад. Тут хочеться провести якомога більше часу, сповна відчути всі аромати, насолодитися красою природи, випити кави й обговорити потаємне, або просто побути наодинці й наповнитися прекрасним, що тебе оточує.

На Ліді: чорні шкіряні шльопанці ESTRO; топ, спідниця, сумка, сережки, все — Bevza

Історія цього місця й зусилля, спрямовані на його процвітання, нагадують мені про нагальне. Люди згуртувалися, щоб допомогти вижити рослинам, їх хочуть залишити в тому місці, де вони росли й де їм було добре. Люди об’єднуються й всіляко сприяють тому, щоб це місце жило й розвивалося. Саме тому тут неодмінно згадуєш, наскільки українці прекрасні, вольові та сильні.

На Ліді — чорні шкіряні шльопанці ESTRO
Ідеальне взуття для життя в місті

Життя в місті сповнене різноманітних можливостей, саме тому у вашому взуттєвому гардеробі мають бути пари, що стануть у пригоді в будь-яких випадках і ситуаціях. Для прогулянки Києвом Lida Lee вибрала універсальні пари, які поєднують у собі витонченість, елегантність та комфорт. Мюлі — позачасова класика, яка неодмінно має бути в гардеробі. Шльопанці — не лише комфортне взуття, а й пара на будь-який випадок, що легко поєднується з будь-яким одягом. Босоніжки на зав’язках — чудовий варіант як для повсякденного життя, так і для особливих моментів. Сандалі — пара, що ідеально доповнює як легкі образи літні образи, так і строгі костюми.

Оновлюючи свій взуттєвий гардероб до майбутнього сезону, неодмінно зверніть увагу на лофери, черевики зі шнурівкою, челсі з грубою підошвою — ці силуети впевнено утримують статус найактуальніших пар. Ну і, звісно ж, нові класичні туфлі в колекції ніколи не завадять, особливо, якщо це модель яскравого кольору чи з цікавою деталлю. Приклади всіх цих силуетів ми вибрали з асортименту українського бренду взуття та аксесуарів ESTRO. Дивіться моделі з нової колекції бренду в галереї та на офіційному сайті.

<b>estro lida lee</b>

Фотограф: Polina Grebenik
Стиліст: Anastasiia Yatsenko
Асистент стиліста: Kseniia Skrypnikova
Макіяж та зачіска: Sveta Kanarskaya
Продюсер: Marina Sandugey-Shyshkina

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.