До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Новий початок: український бренд Litkovska показав колекцію в Парижі

Український бренд Litkovska продовжує демонструвати нові колекції у Парижі. Цього разу дизайнерка Лілія Літковська вибрала для шоу незвичайну локацію – карусель у саду Тюїльрі, а сама колекція під назвою "Веснянка" стала історією про новий початок.

LITKOVSKA весна-літо 2023

Назва "Веснянка" – це данина традиційним українським веснянкам, пісням, що зустрічають весну та прославляють життя. В новому сезоні бренд досліджує красу життя та його етапів, розглядаючи дорослішання не лише як частину індивідуального розвитку людини, а і як прогрес культур та націй.

Реклама
LITKOVSKA весна-літо 2023
LITKOVSKA весна-літо 2023

"Для LITKOVSKA "Веснянка" — це візуальна оповідь про надії на завтрашній день, страхи та невідворотність вибору. Натхненна метафорою переходу до нового життя, колекція оспівує безстрашний крок до нового світанку, нової весни, нового світу", – розповідає дизайнерка.

LITKOVSKA весна-літо 2023

Лілія Літковська бачить Україну невгасимим джерелом натхнення: молода нація, що бореться за свободу, батьківщина дизайнерки ще переживає "весняні" роки, що й стало основою концепції для капсули. З початку повномасштабного вторгнення Лілія Літковська допомагає країні фінансово та як мисткиня, поширюючи обізнаність про подїї війни, створюючи благодійні проєкти та розповідаючи про роботу українських колег. Для колекції SS`23 дизайнерка поєднала моду із глибоким символізмом. Деякі елементи колекції прикрашені вишивкою тексту "Молитви українського патріота" – твору, написаного політичним в’язнем кров’ю на стінах камери у 1930-х роках.

LITKOVSKA весна-літо 2023
LITKOVSKA весна-літо 2023

З точки зору візуальної естетики, LITKOVSKA зберігає вірність мистецькому шику, що уособлює перетин між кравецькими шедеврами та щоденним вбранням. Алюзії на традиційний український костюм – ще одна примітна риса робіт Лілії Літковської, що знайшла місце і у новій колекції. Елементом одного з образів для показу колекції на Паризькому тижні моди стала спідниця-запаска, знайдена дизайнеркою підчас експедиції до українських Карпат.

LITKOVSKA весна-літо 2023
LITKOVSKA весна-літо 2023

Використання аутентичних народних аксесуарів не випадкове. Поєднуючи витвір українських майстринь минулого із власним сучасним дизайном, Лілія Літковська підкреслює тяглість поколінь та глибокий зв’язок із корінням, який став ще більш відчутним та важливим для українців сьогодні.

LITKOVSKA весна-літо 2023

Нейтральна палітра кольорів варіюється від натурального льону до строгих і сміливих чорних речей – витончений спосіб підкреслити різноманітність вибору. Невагомі сукні з торочками та в’язані аксесуари поєднуються з брючними костюмами та складним вечірнім вбранням. Дизайни SS`23 LITKOVSKA єдині у відмінностях: прості та ексцентричні, маскулінні та жіночні, сповнені строгих ліній та невимушених силуетів, вони втілюють енергію молодості у поетичний та щирий спосіб.

LITKOVSKA весна-літо 2023
LITKOVSKA весна-літо 2023
LITKOVSKA весна-літо 2023

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.