До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Діалоги поколінь: нова колекція українського бренду PODYH

Війна змусила кожного зазирнути в себе, запитати хто ми, як нам діяти, що може стати опертям у ці складні часи, дати сили творити й жити. Для Дар’ї Плаксюк, дизайнерки PODYH, цим опертям стала українська народна архітектура. Саме вона віддзеркалилася в новій мініколекції KHUTIR.

KHUTIR – це діалог з минулим, крок до розуміння самобутності й своєрідності українського народу та його архітектурних традицій. "Ця архітектура ніби пам’ятник дереву, глині й соломі, що пройшли крізь часи, свідчення неймовірної технічної думки. Коли торкаєшся до цього спадку, відчуваєш весь той величезний культурний пласт та багатогранний талант українського народу. Починаєш усвідомлювати себе учасником безперервної праці багатьох поколінь та відчувати сили й упевненість і далі творити", – розповідає Дар’я Плаксюк.

Реклама

До колекції KHUTIR ввійшло три образи, кожен з яких став омажем на традиційні українські споруди. Наприклад, хатка-мазанка перевтілилася в легку білу сукню з тенселу, спідницю з льону та сумку, яка своєю формою та шкіряними торочками відтворює солом’яну стріху. Монументальний образ з довгого жилета й штанів палацо переосмислює українську дерев’яну церкву-вежу. Доповненням до образу стала сумка Dranka bag, що відтворила метод покриття даху дерев’яними плашками – дранку. А третій образ – це вже шана сільським аутентичним вітрякам. Форма вітряка втілилася в невеликій сумці через плече й намисті з обпаленого дерева. А його фасад – у в’язаній сукні з вертикальними лініями, що стали алюзією на традиційну техніку оздоблення фасадів – шалівку.

Завершальними елементами колекції стали характерні для українського побуту тин (плетений паркан) і глиняний глечик. Вони знайшли уособлення в прикрасах Tyn necklace та Hlechyk set. Тин виготовлено вручну на ткацькому верстаті в традиціях народних майстрів. А глечики – з глини, в техніці молочного випалювання. Тому кожен має неповторний відтінок і форму.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.