До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кейт Міддлтон і Меган Маркл наділи особливі прикраси на церемонію прощання з Єлизаветою II

Королівські траурні вбрання регулюються суворими протоколами. Це стосується і ювелірних виробів. Під час похоронної процесії Єлизавети II 14 вересня принцеса Уельська віддала данину пам’яті покійній королеві й наділа брошку Її Величності з діамантами та перламутровим листям, що складається з трьох великих перлин у центрі діамантового паве. Вважається, що Єлизавета II надівала цю прикрасу лише один раз – на концерт у Сеулі на свій 73-й день народження. Виріб знову привернув увагу прихильників королівської моди у 2017 році, коли герцогиня Кембриджська запозичила його для появи в бельгійському місті Іпр з нагоди відзначення 100-річчя битви біля Пашендейла.

Сережки ж Кетрін стали жестом вшанування пам’яті Діани, принцеси Уельської, титул якої вона прийняла після смерті Єлизавети II. Ці сережки дісталися Діані як подарунок від ювелірного Дому Collingwood Jewelers напередодні її весілля з принцом Чарльзом у 1981 році. Згодом ці сережки у формі краплі стали улюбленцями Діани. Герцогиня Кембриджська надівала ці прикраси під час низки державних банкетів у Букінгемському палаці впродовж багатьох років, а також на одному з портретів з нагоди свого 40-річчя авторства фотографа Паоло Роверсі.

Реклама

У той час як нова принцеса Уельська наділа сережки з перлами, які колись належали принцесі Діані, і брошку королеви з діамантами та перламутровим листям, Меган Маркл вибрала пару класичних гвіздочків з перлами й діамантами, які акторці подарувала сама Єлизавета II.

Варто зазначити, що перли асоціювалися з трауром принаймні з часів правління Вікторії. Загальновідомо, що після смерті принца Альберта, її коханого чоловіка, покійна монархиня більше ніколи не надівала кольорового, включно з коштовним камінням. Замість сапфірів, смарагдів і рубінів Вікторія віддала виняткову перевагу гагату та перлам.

За матеріалами vogue.co.uk

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.