До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Італія надасть кошти на відбудову драмтеатру в Маріуполі

Міністр культури Італії Даріо Франческіні повідомив, що його країна готова відбудувати Драматичний театр у Маріуполі. 16 березня російські загарбники розбомбили будівлю маріупольського театру, який був прихистком і сховищем від обстрілів для сотень жителів міста.

"Кабінет міністрів схвалив мою пропозицію запропонувати Україні ресурси та кошти для його відновлення в найкоротші терміни. Театри всіх країн – це світова спадщина людства", – Даріо Франческіні написав у своєму Twitter.

Реклама
Драматичний театр у Маріуполі, 18 березня 2022Драматичний театр у Маріуполі, 18 березня 2022

17 березня стало відомо, що бомбосховище витримало авіаудар. Завали будівлі почали розбирати та звільняти людей зі сховища. Розблокування підвалу драмтеатру в Маріуполі триває, однак ситуація в місті залишається критичною через постійні обстріли російських військ.

Драматичний театр у Маріуполі, 18 березня 2022Драматичний театр у Маріуполі, 18 березня 2022

Попри численні докази російських нападів на цивільні райони, що їх задокументували репортери й очевидці, урядовці рф заперечують, що їхні війська гатять по мирному населенню й громадським об’єктам. Нагадаємо, що минулого тижня російські військові бомбардували пологовий будинок.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.