До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як підтримати Київський державний хореографічний коледж: розповідає балерина Катерина Кухар

Культурна сфера, на жаль, потерпає від повномасштабної війни чи не найбільше — адже фінансування багатьох важливих процесів тимчасово зупинено.Так, прима-балерина Катерина Кухар, яка вже кілька років керує Київським державним фаховим хореографічним коледжем (KSBC), звертає увагу на скрутне становище, в якому сьогодні перебуває коледж. Наразі капітальний ремонт KSBC, розпочатий у 2021 році, було зупинено. Катерина Кухар започаткувала власний благодійний фонд, аби зібрати кошти на ремонт у KSBC.

Катерина Кухар

Ось що розповідає про ситуацію в коледжі сама артистка: "В лютому фінансування ремонту за державний кошт зупинено, закрито державні програми з капітального ремонту. Із запланованих ремонтних робіт виконано лише 30%. Уявіть: ви у своїй квартирі почали капітальний ремонт, зняли підлогу, поміняли проводину, вікна, труби й саме коли у вас відбулися глобальні підготовчі роботи, зроблено 30% основної роботи, ви маєте тимчасово зупинити все. Що робити, коли таких квадратних метрів тисячі? Коледж у такому стані застиг. Нині більшість приміщень – це лише бетон. Якщо найближчим часом не встановити теплопункти й не утеплити фасади, як планувалося, то почнеться руйнація приміщення, що функціонує вже понад 80 років. Я щодня просинаюсь із думкою, де знайти кошти?.."

Реклама

"Відродження балетного мистецтва" — благодійний фонд Катерини Кухар, започаткований для підтримки хореографічного коледжу. Допомогти коледжу закінчити ремонт може кожен з нас, зробивши донейт у благодійну банку. Нагадаємо, що Київський фаховий хореографічний коледж — легендарна балетна інституція, заснована ще 1934 року як балетна студія при Оперному театрі. Серед його випускників — справжні зірки українського балету: Валерій Ковтун, Денис Матвієнко, Олена Філіп’єва та інші артисти.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.