До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Що цікавого сталося на Олімпійських іграх–2024 за тиждень: 6 важливих подій

Перший тиждень Олімпіади в Парижі вразив кількістю визначних подій: перші медалі для України, світові знаменитості на трибунах, найпотужніша гімнастка в історії знову у розквіті сил, а тисячі вболівальників гуляють вулицями французької столиці, неначе на великому святі. Щоб закарбувати Олімпійські ігри–2024 в пам'яті, vogue.ua нагадує про найважливіші події, які трапилися на змаганнях цього тижня.

Сімона Байлз на Олімпіаді-2024 в Парижі. Photo: Getty Images
Сімона Байлз на Олімпіаді-2024 в Парижі. Photo: Getty Images

Реклама

Перша медаль для України

Українська шаблістка Ольга Харлан, яка вп'яте бере участь в Олімпійських іграх, стала бронзовою призеркою цьогорічної Олімпіади. Спортсменка здобула першу для України медаль на Олімпіаді–2024.

Ольга Харлан на Олімпіаді-2024 в Парижі
Ольга Харлан на Олімпіаді-2024 в Парижі

А 3 серпня жіноча команда з фехтування здобула "золото", яке стало першим для України на цьогорічних Іграх у Парижі.

Перемога за 5 секунд

Олімпійський старт української дзюдоїстки Дар'ї Білодід на цьогорічних Іграх пройшов блискавично — за 5 секунд дівчина перемогла суперницю та вийшла до 1/8 фіналу. На жаль, на цьому етапі Білодід поступилася опонентці з Японії Харуці Фунакубо через три попередження.

Дар'я Білодід на Олімпіаді-2024 в Парижі. Photo: @dariabilodid7
Дар'я Білодід на Олімпіаді-2024 в Парижі. Photo: @dariabilodid7

"Срібло" за стрільбу з гвинтівки

Українці вміють поводитися зі зброєю. Сергій Куліш, український стрілець з гвинтівки, здобув "срібло" на Олімпіаді-2024. Куліш став срібним призером у фіналі за стрільбу з гвинтівки з трьох положень на дистанції 50 метрів.

Сергій Куліш на Олімпіаді-2024 в Парижі
Сергій Куліш на Олімпіаді-2024 в Парижі

Медаль Grand Vermeil

Українських спортсменів відмічають не лише судді Олімпійських ігор, а й мерія французької столиці. 1 серпня мер Парижа Анн Ідальго нагородила українців медаллю Grand Vermeil. Ідальго привітала понад 30 олімпійців й вшанувала пам'ять 489 спортсменів, які загинули з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Повернення Сімони Байлз

Сімона Байлз повернулася на Олімпійські ігри після вимушеної перерви через психічний стан, який став причиною зняття зі змагань на Олімпіаді в Токіо у 2020 році. Цього року Сімона стала найтитулованішою спортивною гімнасткою США й підтвердила звання найпотужнішої спортивної гімнастки світу. Наразі в колекції Байлз 9 олімпійських медалей, які вона здобула на трьох Олімпійських іграх.

Сімона Байлз на Олімпіаді-2024 в Парижі
Сімона Байлз на Олімпіаді-2024 в Парижі

Леді Гага, Том Круз та інші зірки на трибунах

Знаменитості були присутніми не лише на вечірці LVMH та на відкритті Олімпіади-2024. Багато зірок були на змаганнях зі спортивної гімнастики, зокрема Ніколь Кідман, Том Круз, Леді Гага та Аріана Гранде.

Аріана Гранде серед уболівальників на Олімпіаді-2024 в Парижі. Photo: Getty Images
Аріана Гранде серед уболівальників на Олімпіаді-2024 в Парижі. Photo: Getty Images

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.