До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кінець епохи: померла Альбіна Дерюгіна

Альбіна Дерюгіна, легенда української художньої гімнастики, померла на 92-му році життя — про це сповістив Національний Олімпійський комітет України.

Альбіна Дерюгіна — основоположниця української школи художньої гімнастики. Її підопічні не раз виборювали олімпійські та міжнародні нагороди, завдяки чому український гімн часто лунав у світі. Заслужена тренерка України славилася залізним характером і волею. Вона заснувала спортивну династію: її дочка Ірина Дерюгіна двічі ставала абсолютною чемпіонкою світу, а після завершення спортивної кар'єри разом із матір'ю тренувала Національну збірну України з художньої гімнастики. Також мати і донька заснували Школу Дерюгіних, яка здобула міжнародну славу.

Реклама

В березні минулого року Альбіні Дерюгіній виповнилося 90. Онука Дерюгіної, спортсменка та музикантка Ірина Блохіна, зворушливо привітала бабусю на своїй сторінці в інстаграмі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.