До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Святослав Вакарчук заспівав на скляному мосту в Києві, що потрапив під обстріл

10 жовтня Україна зазнала найбільшої ракетної атаки з боку росіян з 24 лютого: по нашій території випустили приблизно 80 ракет, половину з яких вдалося збити силам ППО. Серед об’єктів, у які влучили російські терористи — і відома в Києві туристична локація, скляний міст над Володимирським узвозом, збудований у 2019 році за ініціативи мера міста Віталія Кличка. Попри обстріл, міст уцілив — і буквально за лічені години став новим символом незламності українців, а також приводом для теплих і зворушливих мемів. А вже вдень, за кілька годин після обстрілу, на ньому заспівав лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук — аби підтримати українців, які вчора пережили справжню терористичну атаку.

"Сьогодні я на нашому пішохідно-велосипедному мосту заспівав пісні, зокрема, "Місто Марії", що присвячена Маріуполю, — розповідає Святослав Вакарчук. — І знаєте, чому? Кажуть, конструкція мосту зроблена саме зі сталі „Азовсталі". Згадую, 22 лютого, за два дні до російського повномасштабного вторгнення, ми з @okeanelzy_official зробили імпровізований виступ на цьому ж мосту в Києві. Відчували тоді, що маємо бути всі разом, як один. Сьогодні рашистські ракети вкотре тероризували Україну й Київ. Та їм ніколи не вдасться зруйнувати міст між душами і серцями українців!"

Реклама

Нагадаємо, що з моменту повномасштабного вторгнення Святослав Вакарчук як волонтер перебуває в найгарячіших точках України, зокрема в Харкові та на сході країни, допомагає військовим, а також виступає з імпровізованими концертами, аби підтримати українців. У квітні гурт "Океан Ельзи" присвятив нову пісню Маріуполю.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.