До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Олег Скрипка переспівав народний гіт "Гуцулка Ксеня"

Один із найвідоміших українських артистів, зірка вітчизняного рок-н-ролу Олег Скрипка переспівав народний гіт "Гуцулка Ксеня" для проєкту "ДНК", альбому українських народних пісень у виконанні сучасних музикантів. Свої версії відомих пісень для "ДНК" записали Тіна Кароль, Макс Барських, Надя Дорофєєва, MONATIK, ROXOLANA та інші.

Реклама

Для Олега Скрипки виконання народної пісні — це можливість передусім поекспериментувати з автентичним звучанням. "Ми вже давно чекали подібної музичної трансформації, — коментує Олег. — Зараз як ніколи маємо потребу дарувати нашим старим пісням нове життя. Маємо знати своє коріння, адже без нього неможливий шлях до майбутнього".

Розповідаючи про пісню, Скрипка зазначає: "Гуцулка Ксеня" — це "екзальтоване танго" першої половини XX століття. "Ця пісня звучить досить сучасно і водночас душевно, як у давнину, бо у записі немає жодного електронного звуку. Неймовірні музиканти, з якими ми її писали, — справжні професіонали, вони і музичний продюсер Дмитро Саратський створили цей унікальний вайб".

Загалом до альбому "ДНК" увійшли 18 давніх творів у виконанні відомих українських артистів. Тут можна почути пісні "Гуцулка Ксеня", "Підманула-підвела", "Пливе кача", "Чом ти не прийшов?", "Горіла сосна", "Цвіте терен". Усі отримані кошти будуть надіслані на рахунок фандрайзингової платформи UNITED24.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.