До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Оркестр Ukrainian Freedom Orchestra виконає в Берліні твори Сильвестрова

4 серпня в берлінському Концертгаусі відбудеться концерт новоствореного оркестру Ukrainian Freedom Orchestra. Українські музиканти виконають твори Валентина Сильвестрова та Фредерика Шопена. Солісти вечора — зіркове сопрано Людмила Монастирська та піаністка Анна Федорова.

Ukrainian Freedom Orchestra створено цього літа за підтримки Метрополітен-опера й Польської національної опери. Цей оркестр об’єднує українських учасників видатних оркестрів Європи та України з музикантами оркестрів Києва, Львова, Харкова й Одеси, що були вимушені тимчасово залишити батьківщину через війну. Турне Європою та США надає можливість їм представити свою країну у світі.

Реклама
Ukrainian Freedom Orchestra

Під керівництвом канадсько-української диригентки Кері-Лінн Вілсон оркестр виконає програму, що містить Сьому симфонію українського композитора Валентина Сильвестрова, який у радянські часи зазнав переслідування за свою нонконформістську творчість; а також Фортепіанний концерт № 2 Шопена. Польський композитор Фредерік Шопен також потрапив в еміграцію, так і не повернувшись на батьківщину, гноблену російським царатом. Несправедливість, насилля й перемога свободи також є темою опери Бетховена "Фіделіо", арію з якої виконає провідна українська сопрано Людмила Монастирська. Нагадаємо, навесні Людмила виконала головну партію "Турандот" у Метрополітен-опера.

10 серпня в Берліні також відбудеться концерт Молодіжного симфонічного оркестру України, яким керує найвідоміша у світі українська диригентка Оксана Линів. Оркестр виконає дуже цікаву програму: на початку прозвучить твір "Місто Марії" сучасного композитора Золтана Алмаші, присвячений Маріуполю, за яким іде увертюра Бетховена до "Егмонта" Шиллера — "благання проти гніту й окупації". У центрі вечора два українські твори: симфонічна поема Бориса Лятошинського, пізнього романтика, якого вважають батьком незалежної української оркестрової школи, та камерна кантата, що "оспівує вічну красу світу", яку написав Олег Кива в 1982 році.

Молодіжний симфонічний оркестр

Ukrainian Freedom Orchestra виступить у Концертгаусі 4 серпня; Молодіжний симфонічний оркестр України 10 серпня. Концерти пройдуть в рамках програми Young Euro Classic.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.