До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Kyiv Symphony Orchestra виступив у темряві в Німеччині, щоб привернути увагу до України

З початку повномасштабного вторгнення український оркестр Kyiv Symphony Orchestra дав десятки концертів по всьому світові, популяризуючи українську культуру та нагадуючи європейцям про війну в Україні. Так, нещодавній концерт оркестру в Штутгарті відбувся в незвичних умовах: перед початком другого відділу концертної програми на прохання оркестру вимкнули світло в залі, запаленими лишилися тільки ліхтарики для нот. У такий спосіб оркестр нагадав слухачам про ті умови, в яких сьогодні живуть українці через майже щоденні обстріли російськими ракетами енергетичної інфраструктури України.

Kyiv Symphony Orchestra

Реклама

"Росія не припиняє щодня нищити українські міста й села десятками ракет і дронів, вбиває мирних людей та руйнує критичну інфраструктуру й цивільні об’єкти, — розповів зі сцени диригент Луїджі Ґаджеро — Ось уже місяць мільйони українців вимушені регулярно виживати без електрики та води. Вони готуються до ще складніших часів узимку. Ми присвячуємо наступний твір людям України". Майже у цілковитій темряві оркестр виконав зворушливий ліричний твір "Павана" Ґабрієля Форе, наступного дня оркестр повторив цей жест на концерті у Фрідріхсгафені.

Оркестр і далі влаштовує концерти в Європі та поєднує в програмі українські й світові шедеври класичної музики, як-от концерт для саксофона Джона Адамса, сцену кохання із симфонічної драми "Ромео і Джульєтта" Гектора Берліоза, "Гуцульський триптих" Мирослава Скорика, "Симфонію № 2" Левка Ревуцького та інші твори. Також на кожному концерті звучить Державний Гімн України.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.