До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Як це можливо, щоб дівчат ґвалтували на очах рідних?": як Амаль Клуні захищає Україну

Амаль Клуні, всесвітньо відома юристка з прав людини, дружина Джорджа Клуні, виступила в Радбезі ООН з промовою, яка зворушила всіх.

Реклама

"Як це можливо, щоб тисячі українських дітей насильно депортували до росії? – каже правозахисниця. – Як це можливо, щоб дівчат-підлітків ґвалтували просто на вулиці, на очах їхніх сімей і сусідів? Щоб будинки, де є діти, бомбили? А люди в Маріуполі постійно зазнавали катування та помирали з голоду? На жаль, це відбувається".

Виступ Амаль Клуні на неофіційному засіданні Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку, що відбувся 27 квітня 2022, облетів сторінки всіх провідних видань світу, від New York Times до Guardian та Huffington Post. Правозахисниця звернулася до членів Ради Безпеки ООН, позапланове засідання якої було присвячене відповідальності за злочини російських окупантів в Україні.

Сьогодні Україна – це бійня в самому серці Європи

"Сьогодні Україна – це бійня в самому серці Європи, – каже Амаль. – Попри неодноразові попередження від Сполучених Штатів, путінська агресивна війна така оскаженіла, що й далі з’являються щораз нові злочини. Українці не можуть повірити, що це відбувається". Сама Амаль зізнається, що читає заголовки новин – і досі не розуміє, як з цим усім упоратися.

"Я боюся, що ви будете зайняті й почнете відвертати увагу. Що війну з кожним днем висвітлюватимуть дедалі менше, і люди звикнуть до неї. І що Україна залишиться сам-на-сам у переслідуванні винних у цих звірствах. Ми не можемо допустити, щоб таке сталося", – сказала Амаль Клуні.

Амаль Клуні консультує український уряд у справі щодо притягнення росії до відповідальності як учасниця міжнародної групи з правових питань і працює з Міжнародним кримінальним судом у Гаазі. У своїй промові вона згадала також виступ Володимира Зеленського в Раді Безпеки, коли він порівняв російських солдатів з бійцями ІДІЛ. Нагадаємо, правозахисниця також представляє інтереси жертв геноциду ІДІЛ.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.