До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Недобрий ранок: Київ під масованим ракетним обстрілом

Ранок 10 жовтня розпочався зі звуків вибухів у столиці України: приблизно о 8.20 у Києві пролунало кілька вибухів у різних районах міста. Мер Києва Віталій Кличко підтвердив, що столиця опинилася під атаками російських терористів: ракети вразили об’єкти в Шевченківському й Солом’янському районах. За годину після перших прильотів у Києві знов пролунали вибухи — влада підтвердила влучання по об’єктах критичної інфраструктури. Повітряна тривога триває вже кілька годин, мер міста рекомендує утриматися сьогодні від виїздів у місто.

Центр Києва після обстрілів. Фото: Офіс Президента

У коментарі виданню Hromadske представники ДСНС повідомили про більш ніж 20 постраждалих у різних районах Києва. Є також і загиблі.

Реклама
Центр Києва після обстрілів. Фото: Нацполіція Києва

Один з прильотів по Києву потрапив у прямий ефір каналу BBC — у кадрі видно, як американський журналіст спершу чує звук ракети й озирається на неї, а за секунду, почувши звук вибуху, ховається на підлогу.

Центр Києва після обстрілів. Фото: Офіс Президента
Центр Києва після обстрілів. Фото: Нацполіція

Згодом стало відомо про серію вибухів в інших містах України. Так, вибухи підтвердили у Львові, Тернополі, Дніпрі, Житомирі та Хмельницькому. Тож із самого ранку Україна перебуває під масовим ракетним обстрілом з боку росіян. Мери міст закликають містян перебувати в укриттях, навчання в школах сьогодні триватиме дистанційно. Що треба знати про роботу повітряної тривоги в Україні та чому не можна ставитися до її звуків легковажно, читайте в нашому матеріалі.

Зранку до українців звернувся президент України Володимир Зеленський. "Ранок важкий. Маємо справу з терористами. Десятки ракет, іранські "Шахіди". У них дві цілі. Вони прагнуть паніки й хаосу. Хочуть знищити нашу нервову систему. Друга ціль — наші люди. Але ми, українці, допомагаємо одне одному та віримо в перемогу", — зазначив президент.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.