До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Папа Римський Франциск засудив різанину в Бучі

У середу, 6 квітня, Папа Римський Франциск під час своєї щотижневої аудієнції в залі Ватикану засудив злочини російських військових у Бучі й закликав молитися за невинно вбитих і за припинення війни в Україні. "Останні новини про війну в Україні замість принести полегшення та надію принесли розповіді про нові звірства, як-от різанина в Бучі. Жорстокість, яка стає ще жахливішою, навіть проти мирних жителів, беззахисних жінок і дітей. Це жертви, чия невинна кров кличе до неба й благає: „Зупиніть цю війну! Нехай замовкне зброя! Припиніть сіяти смерть і руйнування"", — зазначив Папа Римський.

Папа Римський Франциск

Далі понтифік розгорнув український прапор, який йому привезли з Бучі, та підняв його перед багатотисячною аудиторією. Він запросив групу українських дітей, які змушені були покинути країну, підійти до нього та вручив їм великодні солодощі, а від них отримав малюнки та подарунки. "Це прапор часів війни саме з того міста Буча, де загинули люди. Ці діти були змушені тікати, щоб потрапити до безпечної країни. Це — плоди війни. Не забуваймо їх і не забуваймо українського народу", — завершив Папа Франциск.

Папа Римський Франциск

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.