До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Жадан і собаки: що трапляється з пам’ятниками Пушкіну після селфі письменника

Сергій Жадан робить селфі на фоні пам’ятників Пушкіну. Після того пам’ятники зникають. Збіг? – Не думаємо.

Фото: Сергій Жадан

Щойно Жадан поділився дописом: у Дніпрі пам’ятник Пушкіну замінили пам’ятником Лесі Українці, а ще перейменували проспект Пушкіна на проспект імені Лесі Українки.

Реклама
Житомир. Фото: Сергій Жадан

Після селфі Сергія Жадана на фоні російського імперського поета пам’ятники останньому зникли в Харкові та Житомирі, на черзі – Кривий Ріг.

Кривий Ріг. Фото: Сергій Жадан

"Друзі, і припиніть, будь ласка, надсилати мені фотографії пам’ятників з адресами!" – написав Сергій Жадан в одному з дописів на Facebook. Що ж, схоже, мистецький перформанс опору має прекрасне паблісіті.

Нагадаємо, Сергій Жадан — не лише поет, письменник, музикант, а ще й патріот, громадський активіст та волонтер. У 2004 році, під час Помаранчевої революції, Жадан був комендантом наметового містечка в центрі Харкова. Через 9 років, під час Революції гідності, був активним учасником Євромайдану, зазнав струсу мозку під час захисту Харківської облдержадміністрації, коли проросійські сили намагалися почепити на ній прапор росії. З 2014 року Жадан постійно допомагає як волонтер на фронті, а також неодноразово виступав перед захисниками з концертами та поезією.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.