До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 важливих цитат Стівена Кінга на підтримку України

Сьогодні святкує 75-річчя культовий американський письменник Стівен Кінг. 55 опублікованих романів (до речі, 6 жовтня в Штатах стартував продаж його нового роману Fairy Tale), понад 100 екранізацій його творів, багатотисячні гонорари та мільйони фанатів у всьому світі навряд чи хтось із сучасних авторів може зрівнятися з Кінгом у популярності.

Фото: James Leonard, 1994

Цього року Стівен Кінг проявив себе як палкий прихильник України. Починаючи з перших днів повномасштабної війни, Кінг уважно стежить за перебігом подій у нашій країні. Одним з перших серед світових письменників відмовився видавати свої книжки в росії, ініціював у твіттері гештег #putinlies, закликавши людей не вірити російським ЗМІ, а ще — блискуче, саркастично жартує про невдачі російської армії на фронті, паралельно радіючи успіхам ЗСУ. Найкращі цитати письменника Стівена Кінга на підтримку України читайте нижче.

Реклама
Стівен Кінг, 1 березня 2022 року
"Це війна Путіна. Від його рук гинуть жінки та діти. Важливо, щоб росіяни розуміли, що відбувається. Життєво важливо зруйнувати стіну дезінформації"

Це один з перших твітів письменника, присвяченій війні росії в Україні. Тоді ж Кінг закликав сотні тисяч своїх підписників використовувати гештег #putinlies, пишучи про путінську пропаганду. Стівен Кінг порівнює російські пропагандистські ЗМІ з орвеллівськими пресою й телебаченням з роману "1984".

Уперше за свою безславну, але дуже довгу кар’єру путін почувається дурнем. Я думаю, він у шоку"

Це твіт від першого березня. Тоді Кінг виклав у твіттері своє фото у футболці з написом I stand with Ukraine. Пізніше він зробив фото зі своїм собакою Моллі — письменник надів кепку з написом Ukraine. Що ж, дуже приємно, що в гардеробі культового письменника стільки аксесуарів, пов’язаних з Україною.

Українські жінки зустрічають російську армію...

Твіт від 5 березня як реакція Кінга на новини про російську окупацію Херсона, Харківської області та Київщини. Одна світлина й лише чотири слова, але який красномовний вигляд. Твіт Кінга дістав 68 тисяч уподобайок.

"Продовжуй, Володимире. Україна спустошить твою скарбницю та знекровить вас"

Що ж, іронії та сарказму Стівенові Кінгу точно не позичати. Це його твіт від 29 березня, в якому письменник передбачає розвиток цієї війни для росії.

путін має зникнути до того, як він нас усіх уб’є. В той чи інший спосіб

Допис від 27 квітня. Якщо згадати тогочасні новини, стає зрозумілим, чому Стівен Кінг пише про це. Напередодні, 24 квітня, стався жорстокий обстріл Одеси: російські ракети потрапили в будинок у спальному районі міста, через обстріл окупантів загинуло вісім людей, серед них вагітна жінка.

Путін припустив, що має справу з болонкою. Але те, що він отримав, виявилося росомахою. Слава Україні!

Це твіт від 14 травня. Підписникам Стівена Кінга твіт дуже сподобався: у відповідь письменник дістав 100 тисяч уподобайок та майже дві тисячі коментарів. Допис Кінга, безумовно, в певному сенсі виражає думку багатьох західних експертів, політиків та державних діячів: Україна виявилася набагато потужнішою, ніж очікував світ.

"Українці надирають декому дупу сьогодні. Слава Україні!"

Що ж, варто визнати: Стівен Кінг стежить за новинами на фронті не менш уважно, ніж власне українці. Так, 10 вересня, коли ЗСУ повідомили про контрнаступ на Харківщині та звільнення багатьох населених міст у Харківській області, письменник миттєво відреагував на це таким іронічним твітом. Дякуємо письменникові не тільки за його підтримку, а й блискуче почуття гумору!

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.