До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Геніальний цинік: 10 найкращих цитат Чарльза Буковскі

16 серпня 1920 року народився Чарльз Буковскі – літератор, відомий своїми влучними й цинічними цитатами. Його називали представником "брудного реалізму" та найкращим поетом Америки, а він просто писав про навколишній світ і його вади. З нагоди дня народження цього літературного генія згадуємо його найкращі цитати про життя, жінок та вечірки.

Чарльз Буковскі

– "Коли жінка пішла проти тебе, забудь про неї. Вони можуть любити, але потім щось у них всередині перевертається. І вони можуть спокійно дивитися, як ти подихаєш у канаві, збитий машиною, і їм начхати на тебе".

Реклама

– "Океан, – сказав я, – подивися туди, б’ється, повзає туди-сюди. А під усім цим – риба, бідна риба б’ється одна з одною, пожирає одна одну. Ми – як ті риби, тільки нагорі. Один неправильний рух, і тобі кінець".

Чарльз Буковскі

– "Я не люблю вечірок. По-перше, я не вмію танцювати. А по-друге, люди мене лякають. І особливо люди на вечірках. На таких зборищах всі намагаються здаватися веселими, дотепними та сексуальними. І навіть якщо їм здається, що в них виходить добре, насправді в них виходить погано. До того ж що сильніші старання, то жахливіший результат".

– "Світ здебільшого божевільний. А там, де не божевільний, — злий. А де не злий і не божевільний, — просто дурний. Жодних шансів. Жодного вибору. Тримайся і чекай кінця".

– "Буковскі плакав у дешевих нічліжках, Буковскі не вміє вдягатися, Буковскі не вміє розмовляти, Буковскі боїться жінок, у Буковскі слабкий шлунок... Буковскі не воював. Буковскі старий і вже сорок п’ять років не запускав паперового змія. Якби Буковскі був мавпою, його б у шию вигнали з племені... Зате Буковскі дуже акуратно блює і при мені ніколи не сцяв на підлогу. Як бачите, я таки наділений певним шармом".

Чарльз Буковскі

– "Я мав наполягти на тому, щоб вона залишилася зі мною, а не просто прийняти це "ні". Зрозуміло було, що їй не все одно. Мабуть, я запропонував їй це дуже безцеремонно, ліниво, надто байдуже. Я заслуговував на свою та її смерть. Я був собакою. Хоча навіщо звинувачувати собак?"

– "Інтелектуал – той, хто говорить про прості речі складно; художник – той, хто говорить про складні речі просто".

– "Краса – дрібниця. Ти й сам не розумієш, як тобі пощастило, що ти не вродливий, адже якщо ти подобаєшся людям, то знаєш, що річ в іншому".

– "Я не вірю, що можна змінити світ на краще. Я вірю, що можна постаратися не зробити його гіршим".

Чарльз Буковскі

one day all the goldfish died, all five of them,

they floated on top of the water, on their sides, the

eye on each top side still open,

and when my father got home he threw them to the cat

there on the kitchen floor and we watched as my mother

smiled

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.