До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Артбук CRYONES: книга про недитячі історії українських дітей

В Україні презентували унікальну книгу CRYONES, що містить історії 15 українських дітей про їхній досвід під час війни. Вихід артбука ініціювала громадська організація "Gen. Ukrainian". CRYONES розповідає історії маленьких героїв, які, зустрівшись із труднощами, сміливо стали до боротьби та перетворили найбільші страхи на власну силу.

Реклама

"Я впевнена, що наші діти здатні не тільки пережити свої трагедії, а й вирости сильними, здоровими і щасливими людьми, які змінять світ на краще, — говорить засновниця ГО "Gen. Ukrainian" Оксана Лебедєва. — Вони продовжують малювати, мріяти та створювати — навіть у найважчі часи. У них достатньо відваги та стійкості, щоб власним прикладом доводити: сила духу може долати найскладніші випробування". Книга народилася як результат психотерапевтичних занять дітей у реабілітаційному таборі "Gen. Camp", який опікується ментальним відновленням дітей, що були свідками бойових дітей, втратили батьків чи пережили інший травматичний досвід через повномасштабну війну.

У назві видання закладено символічність. З англійської "crayons" перекладається як "кольорові олівці" — але автори вкладають глибший сенс: "cry ones" — "ті, що плачуть". Історії дітей доповнені їхніми малюнками, а також світлинами авторства відомих військових фотографів Влади та Костянтина Ліберових.

Партнерами видання стали українська правозахисна організація "Центр громадянських свобод" під орудою нобелівської лауреатки Олександри Матвійчук, компанії Tablefruit, monobank та Mastercard. Усі виручені з продажу кошти спрямують на психологічну реабілітацію українських дітей, що постраждали від війни.

Придбати CRYONES можна в книгарні та інтернет-магазині "Сенс", а також за посиланням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.