До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 важливих думок В’ячеслава Чорновола

24 грудня народився В’ячеслав Чорновіл – один із найвидатніших лідерів національно-визвольного руху. Все свідоме життя він мріяв про незалежну Україну й докладав зусиль, щоб ці мрії здійснилися. Згадуємо 5 його важливих думок про нашу країну та шляхи кожного з нас.

В’ячеслав Чорновіл
"Настав час великого вибору — або єдність і перемога та шлях до світла, або поразка й знову довга дорога до волі"
"Допустити дві державні мови, або одну державну, а одну — офіційну — означає зруйнувати державу. Я завжди наводжу в приклад євреїв, які відродили вже мертву мову й об’єдналися навколо неї"
"Не розумію самого змісту [понять] „захід" — „схід". Ми єдина держава, єдиний народ зі спільною долею. Думати треба про державу, а не висловлювати одне одному претензії"
"Над Україною нависає зловісна двоголова тінь російського імперіалізму, який тільки й чекає на остаточний колапс суспільства, щоб запустити хижі пазурі в живе тіло нашого народу"
"Я вірю, що нині на нас із надією дивляться великі державники й патріоти, котрі проголосили створення УНР у 1918 році, а потім об’єднали землі України в 1919-му. Вони сподіваються, що ми не повторимо їхніх (і власних) помилок, що ми, досягнувши незалежности, досягнемо і єдності — такої жаданої, такої необхідної, такої вистражданої, а тому — безцінної"

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.