До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 захопливих детективів, які варто прочитати цієї осені

Брати із собою в укриття книжки під час затяжних повітряних тривог в Україні здається, добра порада для цієї осені. Ми зібрали кілька нових детективів, що нещодавно вийшли в українських видавництвах: від "Темної половини" Стівена Кінга до новинки "Знову і знову" майстра сатири, британця Бена Елтона. Вибирайте на свій смак та насолоджуйтесь читанням, яке здатне хоч на годину-дві відволікти нас від тривог.

"Падіння", Ті-Джей Ньюман; Vivat

"Один із найкращих трилерів року", "яскравий саспенс" – так західні медіа описують "Падіння" дебютантки Ті-Джей Ньюман. Його авторка, Ті-Джей Ньюман, кілька років працювала в книгарні, а потім стала бортпровідницею і 10 років літала з Virgin America і Alaska Airlines. Свою дебютну книжку, дія якої відбуваєтся на борту літака, Ньюман написала власне під час нічних рейсів. Отже, героїня "Падіння" перебуває на літаку, що прямує з Лос-Анджелесу до Нью-Йорку. На борту ще сто сорок три пасажири. Але їм невідомо, що за тридцять хвилин до зльоту родину пілота захопили. Для того, щоб його родина вижила, усі люди на борту літака мусять померти. Родина житиме лише за умови, що пілот слухатиметься вказівок і розіб’є літак...

Реклама

"Т. Дж. Ньюман написала ідеальний трилер! Читати обов'язково" – каже Гілліан Флінн, авторка романів "Гострі предмети" та "Зникла", яка добре знається на хороших історіях.

"Темна половина", Стівен Кінг; "Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля"

Неможливо уявити добірку нових детективів без творів Стівена Кінга – визнаного майстра жахів та інтриг та найпродуктивнішого автора сучасності, який встигає випускати по книжці на рік. Цьогоріч у видавництві "Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля" вийшов один з гітів Кінга "Темна половина", який вважається чи не найпродаванішим романом письменника. Цей роман був опублікований ще в далекому 1989 році, але якщо ви його не читали – то саме час. Головний герой – письменник Тед Бомонд, який написав низку творів під псевдонімом Джордж Старк. Але тепер він вирішив розпрощатися з вигаданим автором і влаштував йому символічне "поховання" для преси. Утім, зовсім скоро Тед опиняється в жахливому становищі: у містечку Касл-Рок відбувається жорстоке вбивство, і на місці злочину знаходять відбитки Тедових пальців. Тед стверджує, що нікого не вбивав, і переконаний: це справа рук того, кого він "поховав". Та хіба це можливо?

"300 миль на схід", Богдан Коломійчук; Видавництво Старого Лева

Український письменник Богдан Коломійчук спеціалізується на кримінальних історіях, що відбуваються в різні історичні епохи. Так, його попередній роман "Експрес до Ґаліції" переніс нас до Швейцарії початку 20 століття, а "Готель "Велика Пруссія"" – до Прусії. Натомість у його новій книжці "300 миль на схід" події розгортаються в 1920-х роках у Відні. Головний герой – галичанин, поліціянт Адам Вістович, якого вимагають видати і Польська Республіка, і Радянська Росія. Чому скромний поліціянт зацікавив найвищі дипломатичні кола? Чи вдасться уникнути міжнародного конфлікту? І що врешті комісарові приготувала доля і буремний початок ХХ століття?

"Моя чарівна дружина", Саманта Давнінг; Vivat

Саманта Давнінг – непрофесійна письменниця родом із Нового Орлеану. В 2019 році вона дебютувала з трилером "Моя чарівна дружина" – і одразу здобула величезний успіх: її книжка стала бестселером, а авторка здобула Премію Едгара Аллана По. Ба більше – права на екранізацію бестселера придбали одразу Amazon та компанія Ніколь Кідман.

Герої трилера – з першого погляду ідеальне подружжя Тобіаса і Міллісент, які разом уже 15 років. Проте в обох є дуже дивне хобі — убивати. Саме так Міллісент і Тобіасу вдається зберігати шлюб і підігрівати свої почуття... Утім, один із них раптом уплутується в подвійну гру, а у дітей виникають страшні підозри...

Переклад Олександр Руденко

"Знову і знову", Бен Елтон; Видавництво Старого Лева

Якщо під час нічних повітряних тривог ви втомились скролити стрічку новин і волієте хоч трохи відволіктись від смартфона, то ось наша порада – беріть в укриття цю книжку. "Знову і знову" Бена Елтона – один із справжніх гітів "Видавництва Старого лева" в цьому році: це дійсно захопливий, з чудовим сюжетом та небанальною інтригою детектив про подорожі у часі та Другу світову війну, якої могло і не бути...

Його автор Бен Елтон – непересічна особистість: драматург та комік, один із найпопулярніших в Британії письменників, до того ж, автор сценарію культового серіалу "Містер Бін". Події нового роману Бена Елтона розгортаються в 1914 році і розповідають про Г'ю Стентона — спецназівця у відставці та авантюриста. Річ у тому, що Г'ю прибув у 1914-й з майбутнього, скориставшись винаходами Ісаака Ньютона. У Г'ю Стентона є місія — він покликаний змінити страшну історію свого століття, перетворити "століття смерті" на Золотий Вік. Він повинен запобігти війні...

Переклад Андрій Маслюх

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.