До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

В українських театрах покажуть шедеври світового кінематографа

В українських кінотеатрах стартує ретроспектива шедеврів світового кінематографа. У межах цього проєкту кінокомпанія "Артгаус-трафік" показує глядачам культові стрічки минулого та пропонує переглянути найкраще зі світового кіно.

Так, 6 жовтня в прокат вийде легендарний містичний трилер "Інші", де головну роль виконала Ніколь Кідман. Події фільму відбуваються в 1945 році на Нормандських островах. Героїня Кідман — молода жінка Грейс Стюарт, яка живе у великому будинку одна зі своїми дітьми. Її чоловік пішов воювати, і вважається зниклим... У її сина й доньки рідкісна хвороба — вони бояться денного світла й тому завжди перебувають у пітьмі. Після появи в сім’ї нових слуг у будинку починають коїтися дивні речі...

Реклама
"Інші"

Ця стрічка 2001 року стала англійськомовним дебютом іспанця Алехандро Аменабара. Стрічку очікувало світове визнання: Європейська кіноакадемія внесла фільм до списку найкращих у 2001 році, Аменабар майже дістав "Золотого лева" на Венеційському кінофестивалі, а Ніколь Кідман номінували на "Золотий глобус". Окрім того, фільм здобув 15 номінацій на премію Ґоя — та 8 статуеток.

"8 жінок"

У листопаді глядачі побачать стрічку Франсуа Озона "Краплі дощу на розпечених скелях" (2000) про складний любовний чотирикутник. Після цього на екрани вийде культова стрічка "Піаніст" (2002) режисера Романа Поланського з Едріаном Броуді в головній ролі — показ відбудеться спеціально до 20-річчя фільму. Також у програмі — "8 жінок" (2002) режисера Франсуа Озона із зірковим акторським складом та "Скромна чарівність буржуазії" (1972) режисера Луїса Бунюеля.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.