До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про серіал "Шантарам" — екранізацію культового однойменного роману

Apple TV представляють телеадаптацію популярного роману "Шантарам" Грегорі Девіда Робертса, який наробив галасу після свого виходу у 2003 році. Розповідаємо найцікавіше про новий проєкт

Чому присвячений роман "Шантарам"


Реклама

Складно знайти людину, яка на початку 2000 років не чула б про цей бестселер австралійського письменника Грегорі Девіда Робертса. Захопливу історію Робертс написав за мотивами власного життя — в 1978 році колишнього наркомана Робертса засудили за численні крадіжки аж на 23 роки. За два роки авантюрист утік з в’язниці, і тут почалися його найцікавіші пригоди та подорожі: він потрапив до Бомбея, де осів більш як на 10 років, затоваришував з місцевою мафією та створив притулок для бідняків. У 1990-х його знов спіймали та екстрадували до Австралії, де він провів 6 років за ґратами.

Сидячи в камері, Робертс написав величезний роман про свої пригоди. У 2003-му йому вдалось опублікувати "Шантарам", який миттєво став бестселером і розійшовся тиражем у шість мільйонів примірників у всьому світі. У назву книжки винесено індійське ім’я Шантарам — воно означає "мирна людина" і походить від імені, яке дала героєві мати його найкращого друга. Всі персонажі роману вигадані, але описані події реальні.

"Шантарам" розповідає про втікача, на ім’я Лін Форд (Чарлі Ганнем), який хоче загубитися в яскравому й хаотичному Бомбеї 1980-х. Один у незнайомому місті, Лін намагається уникнути неприємностей, від яких тікає. Закохавшись у загадкову Карлу, Лін змушений вибрати між свободою та коханням і пов’язаними з ним складнощами...

Хто в головних ролях

Своєю популярністю роман завдячує головному персонажеві, адже Лін — чарівний авантюрист, якому починаєш симпатизувати з перших сторінок роману. Тож окремим завданням кастингу було знайти актора на головну роль. Apple TV вибрали на цю роль британського актора Чарлі Ганнема, якому, як знають його фанати, харизми точно не позичати. Ганнему 42 роки, і він відомий передусім яз зірка кримінальних драм — починаючи із серіалу "Сини анархій" 2008 року, в якому актор зіграв лідера клубу байкерів. Одна з найяскравіших робіт Ганнема — стрічка "Джентльмени" Гая Річі, де він дуже органічний у ролі довіреної особи впливового наркоторгівця.

Образ Карли, загадкового й таємничого кохання Ліна, втілила 28-річна французька акторка Антонія Деспла. Яскрава брюнетка — донька зіркового кінокомпозитора Александра Деспла, відома за стрічкою Веса Андерсона "Французький диспетчер". Також у серіалі знялися Шубам Сараф, Електра Кілбі, Фейссал Баззі, Люк Паскуаліно.

Де знімали "Шантарам"

Треба зауважити, що "Шантарам" — справжній довгобуд: ідея екранізації з’явилася ще у 2013-му, а над самим проєктом працювали більш як чотири роки. Шоуранер серіалу — Стівен Лайтфут, відомий за гітом Netflix "В її очах".

Знімання тривали в Австралії та Таїланді, до того ж саме останній імітує в "Шантарам" Бомбей. У романі Грегорі Девіда Робертса багато колоритних подробиць — він майстерно й захопливо описує як сам Бомбей, так і атмосферу, людей, звуки й навіть аромати. Згодом з Бомбея Лін їде до Африки й Афганістану, які Робертс теж описав досить колоритно. Чи вдасться передати це авторам серіалу — краще перевірити самим. Серіал "Шантарам" доступний для перегляду з 14 жовтня.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.