До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

На Берлінале покажуть фільм Шона Пенна про повномасштабну війну в Україні

"Суперсила" — таку назву отримав документальний фільм Шона Пенна, присвячений повномасштабній війні в Україні. Прем'єра стрічки відбудеться на кінофестивалі в Берліні, що розпочнеться вже 16 лютого.

Кадр із фільму "Суперсила"
Кадр із фільму "Суперсила"

Реклама

"Серед прем’єрних показів цього року на фестивалі є один, який свідчить про шок, який ми всі відчули", — розповідає команда Берлінале. — "Суперсила" — це більше ніж документальний фільм. Це хроніка кінопроєкту, який був докорінно змінений самою реальністю — та перетворився на щось значно менш контрольоване, але набагато значуще. На фестивалі, який відбудеться через рік після повномасштабного російського вторгнення росії в Україну, важливо показати фільм, який Шон Пенн і Аарон Кауфман зняли в таких складних умовах..."

Шон Пенн та Володимир Зеленський в Києві
Шон Пенн та Володимир Зеленський в Києві

Нагадаємо, актор і режисер Шон Пенн розпочав роботу над фільмом про війну в Україні ще до повномасштабного вторгнення. Рік тому, в лютому 2022 року, Пенн перебував у Києві, аби відзняти кадри з президентом України Володимиром Зеленським та зустрітися з військовими та політиками. Так сталося, що Шон Пенн став свідком початку вторгнення росії в Україну зранку 24 лютого — тоді актор вирішив залишитися в Києві та продовжити знімання.

Нагадаємо, що після цього актор кілька разів повертався в Україну: зокрема, аби відвідати Бучу та Ірпінь, звільнені від російської окупації; а також для того, щоб передати Володимиру Зеленському свою нагороду "Оскар", яку актор подарував українському президентові. "Це просто символічна дрібниця, але якщо я знатиму, що це буде тут, тоді я почуватимусь краще і достатньо сильним для боротьби", — сказав тоді Шон Пенн Володимиру Зеленському. За словами президента, цей подарунок — символ віри в перемогу України, і оскарівська статуетка Пенна зберігатиметься в нашій країні до перемоги.

Крім того, організатори кінофестиваля повідомили, що кольорами Берлінале цього року стануть синій та жовтий, що символізують український прапор. Нагадаємо, що на фестивалі також покажуть низку українських фільмів — яких саме, читайте в нашому огляді.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.