До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кохання переможе: весільна історія акторів Макса Девізорова та Світлани Гордієнко

Два тижні тому зворушливі весільні фото військового й актора Макса Девізорова та актриси Світлани Гордієнко облетіли Instagram. Пара одружилася в Дніпрі, куди Макс приїхав на один день зі Сходу, де служить зараз. Розповідаємо історію кохання Макса та Світлани.

Фото: Костянтин і Влада Ліберови (@libkos)

Одна з найгарніших пар українського кіно- та театрального світу, вони познайомилися пів року тому під час кастингів на виставу "Одіссею, повертайся додому" у Театрі драми і комедії на Лівому березі, де працює Макс. Девізоров до того вже був зіркою, розповідає телефоном його дружина Світлана Гордієнко. Справді, за плечима 26-річного Макса – знімання в популярному серіалі "Перші ластівки", стрічці Ахтема Сейтаблаєва "Мирний-21" і "Номери", фільм "Найкращі вихідні", та участь у найвідоміших виставах Театру на Лівому березі Дніпра – "Одіссею, повертайся додому", "Моменти", "VIÑO". До знайомства з актором Світлана, засновниця й акторка сюреалістичного театру 14ORLOV, поставилася обережно. Сміється: звикла, що Макс на сцені грає героїв-коханців, і думала, що й у житті він звик грати таку роль...

Вистава "Поїхати не можна залишитися"

"Ми познайомилися в той момент, коли я зовсім не шукала стосунків, – розповідає Світлана. – Захоплювалася творчістю, працювала над власним духовним розвитком і нарешті звільнилася від ярма, що я нібито маю щось встигнути до певного віку… І от коли я відпустила цю ситуацію, зустріла Макса. (Сміється.) Ми познайомилися під час прослуховування на виставу, пізніше він написав мені, надіслав селфі з однієї фотостудії, де висів мій портрет. Зробив селфі на фоні моєї світлини й каже: "Тепер у нас є спільне фото". Як цікаво, подумала я... У театрі Макс завжди грає ролі ловеласів, але в житті виявився зовсім іншим – він дуже добрий та відкритий, іноді навіть наївний, у найкращому сенсі цього слова.

Світлана й Макс на зніманні

Потім він якось запропонував сходити в кіно. Ми пішли в "Жовтень", на фільм мого улюбленого режисера Гаспара Ное "Вхід у порожнечу". На перше побачення Макс подарував мені книжку з кінодраматургії. Він знав, що я планую вступати на режисуру – і це було дуже турботливо з його боку. Все трапилося, як у кіно: ми зустрілися і все – більше не розходилися. Аж поки не почалася війна. До речі, ми досі сперечаємося, хто перший кого поцілував. Це сталося на першому побаченні, і все було, як у дурмані".

Реклама
Макс Девізоров у фільмі "Мирний 21"

Долучитися до лав ЗСУ актор Макс Девізоров вирішив одразу на початку повномасштабного вторгнення. В одному з інтерв’ю він зізнався, що остаточно вирішив іти на фронт, коли на початку березня в Ірпені загинув його друг і колега по фільму "Мирний-21", актор Паша Лі, що служив у Теробороні. Макс пішов до військкомату, вступив до лав ЗСУ, згодом вирушив на навчання, а через деякий дізнався, що його підрозділ вирушає на Схід.

"Коли нашому підрозділові повідомили, що виїжджатимемо на фронт, я зрозумів – час настав. Зателефонував коханій та освідчився"

Що відчувала Світлана, коли почула про рішення коханого чоловіка піти захищати Україну?.. "Я дуже хвилювалася, якщо чесно. Є люди, які до цього готові. Щодо Макса, то фізично він прекрасно підготовлений, дуже сміливий, але чи готовий він морально?.. Він актор, і він дуже добра людина. Я розуміла, що служба зумовить певні трансформації, і він більше ніколи не буде таким, як раніше. Чи витримаю я це? Чи витримає він усе, що побачить?.."

Весілля Макса й Світлани відбулося в Дніпрі

Але вийшло так, що буквально за місяць від початку служби Макс здивував Світлану освідченням. Пропозицію зробив через відеозв’язок, заздалегідь придбавши обручку. Про це він розповідає Vogue.ua сам, відповідаючи на наші запитання в смс. "Ситуація класична – це все через кохання, – каже актор. – Коли я зустрів Світланку, то відразу зрозумів: хочу, щоб вона була зі мною, стала моєю дружиною і матір’ю моїх дітей. Все інше було питанням часу. Пропозицію, зважаючи на купу обставин, довелося робити через відеозв’язок. Вибрати обручку мені допомогла Лариса – мама Світлани, знову ж таки через інтернет. Коли нашому підрозділові повідомили, що виїжджатимемо на фронт, я зрозумів – час настав. Зателефонував коханій, освідчився, вона не сподівалася, що все буде саме так, але погодилася. Потім ми сіли в автобус і вирушили на Схід".

Про рішення побратися Макс відразу розповів своєму командирові й попросив коротку відпустку. Командир благословив Макса й допоміг організувати невеличкий виїзд, усього на добу... "Оскільки часу було обмаль, ми використовували кожну секунду, щоб нади‌хатися одне одним", – каже Макс. Весілля зіграли в Дніпрі, серед гостей були тільки найближчі друзі та побратими Макса. Світлана згадує, що планувала бути в джинсах, але Макс наполіг: має бути сукня. Весь образ нареченої був складений з українських брендів – сукня, прикраси та, звісно, каблучка. Макс, зрозуміло, був у формі ЗСУ, а зворушливі фото тендітної, гарної пари за кілька днів облетіли всі соцмережі. Їх зробило подружжя одеських фотографів Костянтина та Влади Ліберових, які започаткували благодійну творчу акцію: вони їздять країною та знімають весілля українських військових, роблячи це безплатно, в подарунок молодим.

Світлана згадує, що цього дня постійно ловила себе на думці: "Чи це все зі мною? Чи це реальність? Можливо, це просто сон?" Вважає, що весілля вийшло дуже поетичним. "Люди, що проїжджали повз, сигналили нам, дарували шампанське, а наші фото розлетілися просто на весь інстаграм. Це дуже зворушливо". Побути разом пара змогла лише добу – наступного ранку Макс вирушив на фронт, а Світлана повернулася до Києва. Обоє кажуть, що цього одного дня було дуже замало, щоб наситися одне одним. А на запитання, які плани після перемоги, Макс відповідає дуже просто. "Для початку – відсвяткувати весілля з нашими близькими та рідними. А тоді забратися вдвох кудись у тихе, спокійне місце, можливо, в гори, і нарешті побути одне з одним. Місяць. Не менше. І ніколи більше не розлучатися надовго".

Кар’єра 26-річного актора розвивалася дуже активно і, якби в нашу країну не прийшла повномасштабна війна, Макс Девізоров був би на знімальному майданчику нового фільму, а не на фронті. Чи сумує актор, якому довелося стати військовим, за своїм минулим життям?..

"Не відчуваю ресурсу на те, щоб спокійно ходити в театр чи виходити на майданчик і отримувати насолоду від роботи, – каже актор. – Все змінилося, ми змінилися, тому процес адаптації всім нам ще доведеться переживати... Але я твердо переконаний, що ця війна подарує нам стільки історій, героїв і характерів, що робота точно буде...Ми не маємо права забути нічого з побаченого. Адже військовий досвід буде корисним для мене і в акторстві в майбутньому. Для фільмів на військову тематику він мене підготував – дай боже. Ми восени 2021-го знімали фільм "Мирний-21", про прикордонників на Луганщині, що у 2014 році одними з перших прийняли бій. І я вже знаю, що в мене будуть запитання і зауваження до своєї роботи. Одна річ – розуміти, як все має бути в теорії, а зовсім інше – відчути все на власному досвіді... Українці – круті воїни. Але я дуже хочу, щоб вибухи, постріли, сирени знову стали лише спецефектами, а на нашій землі панував мир і спокійне життя. Наші люди заслуговують на це. Скорішої перемоги всім нам!"

Фото: Костянтин і Влада Ліберові (@libkos)

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.