До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 українських фільмів і серіалів, які можна подивитися на Netflix

Днями стало відомо, що Netflix надав гранти для розроблення 48 українських фільмів. Це означає, що вже за рік-два на платформі з’явиться набагато більше якісного українського кіно. Які фільми та серіали made in Ukraine вже можна подивитися на Netflix читайте в нашому матеріалі.

"Носоріг"

Netflix придбали права на показ нового фільму Олега Сенцова маже відразу після його прем’єри. Що ж, "Носоріг" вдалий фільм для того, щоб занурити західного глядача в атмосферу дев’яностих років в Україні. Адже "Носоріг" кримінальна драма, що ґрунтується на реальних подіях. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє в кримінальний світ і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він сподівався. Знімали стрічку в Кривому Розі, Львові та Києві й завершили в грудні 2020 року. Головну роль зіграв непрофесійний актор, активіст правозахисного руху України, нині військовий ЗСУ Олег Філімонов.

Реклама
"Дике поле"

Екранізація одного з найпопулярніших романів Сергія Жадана, який 2014 року BBC визнали Книжкою десятиліття. Стрічка також занурює глядача в кримінальне минуле України, але вже не таке далеке, як 90-ті: події фільму відбуваються в часи рейдерства на початку 2000-х і показують дещо романтичного й меланхолійного героя, який має врятувати автозаправку своєї сім’ї від мафії... Події фільму відбуваються на Донбасі.

"Зима у вогні: Боротьба України за свободу"

Документальний фільм розповідає про події Революції Гідності в Україні взимку 2013–2014 років. Глядачі дізнаються історію тих подій через інтерв’ю з протестувальниками: медиками, священниками, митцями, які перебували на Майдані. Фільм знімали 28 операторів. Стрічка отримала приз глядацьких симпатій на фестивалі в Торонто, а Netflix став її головним дистриб’ютором.

"Сильніше, ніж зброя"


Ще одна документальна стрічка про події Революції Гідності, яку можна порадити подивитися небайдужим до України іноземним друзям. Стрічка, яку зняли наприкінці 2013 — початку 2014 років, за словами авторів, показує еволюцію українських реалій від стихійної спроби захоплення Адміністрації Президента 1-го грудня до кривавих боїв у руїнах донецького аеропорту.

"Слуга народу"

Ставитися до цього комедійного політичного серіалу виробництва студії "95 квартал" можна по-різному, але уявити цю добірку без нього неможливо. Починаючи з березня, "Слуга народу" тримається в топі найпопулярніших серіалів Netflix — припускаємо, його популярність пов’язана з тим, що головну роль у серіалі грає президент України Володимир Зеленський, який після початку повномасштабного вторгнення є одним з найпопулярніших людей у світі.
Нагадаємо, події серіалу відбуваються в Києві, а Володимир Зеленський грає роль учителя Василя Голобородька, який раптово стає президентом України.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.