До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найстильніших костюмованих драм, які варто подивитися цієї зими

Перегляд костюмованих драм — величезна насолода не тільки для поціновувачів історії чи класичної літератури, а ще й для тих, хто любить моду, адже вони завжди мають магічну здібність занурити нас у певну епоху. Ми зібрали п’ять найстильніших костюмованих драм, що очікують на нас цієї зими.

"Коханець леді Чаттерлей"

Нова екранізація популярного роману Девіда Лоуренса, який після своєї публікації в 1928 році тривалий час був заборонений у багатьох країнах через відвертість любовних сцен. Очевидна перевага стрічки — це кастинг, адже роль Констанс Чаттерлей дісталася Еммі Корін, що зіграла принцесу Діану в четвертому сезоні "Корони", а роль її коханого — Джеку О'Коннелу. Судячи з трейлеру й перших кадрів, відверта історія про дружину баронета, яка шалено закохується в єгеря свого чоловіка, буде зображена не тільки сексуально, а й стильно. Треба віддати належне художниці костюмів Еммі Фраєр, яка знайшла для фільму автентичні вироби тієї епохи, а також речі, натхнені 1920-ми, від сучасних брендів, зокрема австралійського Zimmermann. Одна з головних ідей стрічки — це свобода жінки обирати своє життя і свою сексуальність та розпоряджатися своїм тілом — сьогодні звучить особливо актуально.

Реклама

3 грудня

"Диво"

Події цього фільму відбуваються в 1842 році в Ірландії — тому костюми тут не менш розкішні, ніж краєвиди. Флоренс П’ю грає медсестру з Лондона Ліб Райт, яка вирушає до мальовничого ірландського села, щоб розібратися з одним дивним випадком. Уже кілька місяців поспіль 11-річна дівчина нічого не їсть і водночас почувається повністю здоровою — Ліб має зрозуміти, чи це справді диво, або, можливо, хтось маніпулює дитиною?.. В основі стрічки — однойменний роман ірландської письменниці Емми Донаг’ю.

Листопад

"1899"

Події цього серіалу відбуваються в 1899 році десь на шляху з Європи до Америки. Корабель прямує до Нью-Йорка, на його борту — люди різного соціального й матеріального статусу: від заможного іспанського нащадка й першої у Великій Британії жінки-лікарки до поляка-кочегара та юної дівчини з релігійної данської родини... Але в певний момент його пасажирам доведеться стикнутися із загадковими містичними подіями, адже екіпаж помічає дрейфувальний корабель, що зник безвісти кілька місяців тому...

Листопад

"Великі сподівання"

Ще одна масштабна екранізація культового твору — до певної міри автобіографічного роману Чарльза Дікенса "Великі сподівання" (1860). За екранізацію взялися BBC і, судячи з перших кадрів, нас чекає видовищна стрічка з прекрасним акторським складом — так, роль міс Гевішем зіграє Олівія Колман, зірка серіалу "Корона" та фільму "Фаворитка", завжди дуже яскрава й органічна в костюмованих історичних драмах. Нагадаємо, "Великі сподівання" — культовий роман Чарльза Дікенса; історія розповідає про бідного юного сироту, на ім’я Піп (його зіграє Фіон Вайтгед, відомий за фільмом "Дюнкерк"). Піп починає отримувати гроші від анонімного покровителя, коли йому виповнюється 18 років. Його благодійниця — міс Гевішем, "надзвичайно багата й похмура стара леді". Вона запрошує хлопчика до власного будинку, де він закохується в її прийомну доньку, Естеллу. Серіал вийде на початку 2023 року.

Січень 2023

"Емілі"

Дебютна стрічка акторки Френіс О’Коннор, що розкаже про життя відомої англійської письменниці Емілі Бронте до того, як вона написала "Буремний перевал": про її стосунки з відомими сестрами, зокрема письменницею Шарлоттою Бронте, авторкою культового роману "Джейн Ейр", про відлюдькувате життя Емілі та її закоханості. Найцікавіше, що варто знати про "Емілі", — це те, що головну роль зіграє чудова, смілива та зухвала акторка Емма Маккі, зірка серіалу "Статеве виховання". Критики, що встигли переглянути стрічку на кінофестивалі в Торонто, називають її "запаморочливим готичним фільмом".

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.