До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сьогодення очима українських митців: Vogue UA представляє проєкт ART ON THE BATTLEFRONT

Vogue UA презентує другу частину мистецького проєкту ART ON THE BATTLEFRONT. Ця масштабна віртуальна виставка — пронизлива рефлексія 30 сучасних українських художників на сьогодення.

Реклама

У першій частині артпроєкту, презентованій влітку 2022 року, 12 художників з усього світу об'єдналися, протидіючи російській агресії та посилаючись на традиційну культуру й характерний голос українців. До другої частині артпроєкту ART ON THE BATTLEFRONT, створеного у партнерстві з Natalia Cola Foundation і за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, ми запросили 30 українських художників, які спеціально для нас створили нові роботи — від діджитал-арту до живопису. Емоційні, тонкі, пронизливі, ці роботи нагадують, що боротьба українців зараз триває на всіх фронтах — як воєнному й дипломатичному, так і культурному.

Автор – Денис Метелін
Автор – Денис Метелін

"Головна сила мистецтва під час війни — надихати, підвищувати моральний дух і нагадувати людям, за що вони воюють і що стоїть на кону", — говорить засновниця фонду Natalia Cola Foundation меценатка Наталія Кола, яка вступала партнером проєкту. — Як частина національної ідентичності, це також форма "м’якої" дипломатії, яка здатна змінювати та переконувати. У роботах, які відібрані для проєкту, мене вразило, наскільки щиро вони відображають справжні почуття художників. Звісно, в них помітно почуття скорботи від тих трагічних подій, які сталися, але водночас в них втілені українська хоробрість та героїзм, що надає впевненість у перемозі".

Автор – Василіна Врублевська
Автор – Василіна Врублевська

Підсумком віртуального проєкту стане виставка, яка відбудеться з 14 по 18 квітня у Відні, в будівлі Künstlerhaus, де розташований музей Albertina Modern. Кошти від продажу буде спрямовано громадській організації "Жіночий Ветеранський Рух". Кураторка виставки — Світлана Старостенко.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.