5 трендів краси, які будуть усюди цієї осені

Виразні вії, відродження гранжу та яскраві кольори ось лише деякі з трендів краси, які варто спробувати на порозі осені 2024.

Новий сезон принесе із собою цілу низку нових beauty-трендів і обіцяє бути сміливим та сповненим експериментів.

1. Додайте кольору до внутрішніх кутиків очей

Правил щодо відтінків дійсно не існує, а ось щодо місця нанесення тіней, здається, консенсусу досягнуто. На показах осінь-зима 2024 візажисти вирішили розмістити різнокольорові тіні у внутрішньому куточку очей моделей, і це створило геть нове прочитання образу. Щодо спалаху неону в Dior візажист Пітер Філіпс сказав, що уявив несподіваний, барвистий і яскравий образ, натхнений творіннями Марка Бохана, — тому й додав мазки рожевого, як пелюстки квітів. Ця хроматична зухвалість з її навмисно недосконалим нанесенням зачаровує.

Dior
Chanel

2. Гранж smoky

З настанням ночі димчасті очі змінюються — з'являються бруднуваті чорні тіні та волога текстура. Prabal Gurung, Helmut Lang, Moschino, Tom Ford, Sportmax, Jason Wu та Versace — усі вони надали перевагу класичному макіяжу smokey eyes у стилі Brat Girl.

Prabal Gurung
Tom Ford

3. Всім віям вії

"Вії товсті, як щетина зубної щітки", — на шоу Giambattista Valli візажистка Карін Вестерлунд створила beauty-образ у стилі 60-х, натхнений Мією Ферроу. Щоб досягти цього, вона наклала п’ять рядів накладних вій, а потім нанесла туш в декілька шарів. Густі, виразні вії також з'явились на показах Giorgio Armani, Thom Browne and Emilia Wickstead.

Giambattista Valli
Thom Browne

4. Чубчик по-новому

У новому сезоні чубчик зазнав змін: у Ludovic de Saint Sernin і Prabal Gurung з'явилися шорсткі, мокрі пасма, у Rokh — скульптурні версії, у Etro та Emilia Wickstead — цікаві варіанти на щодень.

Ludovic de Saint Sernin
Rokh

5. Богемні хвилі

Цього сезону Чемена Камалі відродила стиль бохо Chloé, а перукар Гері Гілл створив м’які хвилі, сповнені духу 70-х. Схожий настрій панував у Rabanne тa Ann Demeulemeester.

Chloé
Rabanne

Текст: Marie Bladt
За матеріалами vogue.co.uk

Популярне на VOGUE