Ще більше білка: 5 надзвичайно простих протеїнових перекусів

Досягти рекомендованої норми білка (0,75 грама на кілограм маси тіла на день) буває непросто. Щоб підтримати рівень енергії, забезпечити ситість між прийманнями їжі, а також сприяти відновленню й синтезу м’язів, нутриціологи обирають перевірені високобілкові перекуси. Ось п’ять найпростіших варіантів.

Білковий смузі з чорницею


Чорниця позитивно впливає на пам’ять, концентрацію та загальну роботу мозку, а також підтримує здоров’я кишківника, сприяючи росту корисних бактерій, як-от Bifidobacteria й Lactobacillus. У поєднанні з білком утворює збалансований смузі, ідеальний для післяобіднього приймання їжі.

Інгредієнти:


Спосіб приготування: Змішати всі інгредієнти в блендері. За наявності можна додати кефір і пилок.

Яблучні часточки з мигдальним маслом і конопляним насінням


Приблизно 8 грамів білка й велика кількість клітковини, яка допомагає підтримувати стабільний рівень цукру в крові. Мигдальне масло забезпечує корисні жири, а насіння конопель — додатковий білок. За бажанням до страви можна додати грецький йогурт.

Інгредієнти:


Спосіб приготування: Намастити часточки яблука маслом, посипати насінням.

Боби едамаме з морською сіллю та лаймом


Один із найпростіших способів додати до раціону приблизно 12 грамів рослинного білка. Едамаме також є джерелом клітковини, має насичений смак і швидко готується.

Інгредієнти:


Спосіб приготування: Стручки відварити або приготувати на парі, приправити сіллю та лаймовим соком.

Кокосові білкові нічні вівсянки

Білковий порошок забезпечує протеїновий компонент, а вівсянка, ягоди, чіа та кокосова стружка — клітковину й антиоксиданти. Ідеальний варіант для тих, хто часто в русі.

Інгредієнти:


Спосіб приготування:

Веганський ванільний смузі з кейлом


Смузі на основі банана, арахісового масла, соєвого молока та веганського білка нагадує класичний банановий мілкшейк, водночас містить кейл — джерело лютеїну, який позитивно впливає на серцево-судинну систему та зір.

Інгредієнти:


Спосіб приготування: Усі інгредієнти подрібнити в потужному блендері до кремової консистенції. За потреби додати більше води. Подавати одразу після приготування.

За матеріалами: Vogue.co.uk

Популярне на VOGUE