Сучасний погляд на українське традиційне весілля: нова колекція GUNIA Project

Перший день осені 2024 почався гарно й урочисто до Києва повернувся Ukrainian Fashion Week. Одними з перших Тиждень моди розпочали GUNIA Project показом-презентацією прямо у пам'ятці архітектури Золотих воротах. Бренд представив лімітовану колекцію під назвою "Вільце", натхнену українським традиційним весіллям.

GUNIA Project

Колекцію у відтінках білого створили спеціально для Ukrainian Fashion Week. Цікаво, що власниками представлених виробів стануть справжні щасливчики, оскільки усі вироби виготовлені в єдиному екземплярі й будуть продані як ексклюзивні, колекційні об'єкти.

GUNIA Project

GUNIA Project

GUNIA Project

Під час театралізованого показу моделі дефілювали у вишитих сорочках та білосніжних сукнях. Не обійшлося й без актуальних нині в'язаних речей — жіночого светра та чоловічої жилетки грубої в'язки.

GUNIA Project

GUNIA Project

GUNIA Project

Автентичні мотиви, символи й елементи українського весільного обряду поєдналися із контекстом сьогодення. Бренд представив також жакети — класичного крою та з об'ємними рукавами, штани та чоловічі плісировані шорти.

Названа на честь весільного деревця, колекція одночасно нагадує про коріння української культури використаними матеріалами та техніками й надихає переосмислювати їх на новий лад. Колекція "Вільце" ставить питання про те, як можна інтегрувати традиційні цінності в сучасність і зробити їх актуальними для нових поколінь.

Фото: Юрій Яцкулич

Популярне на VOGUE