Les Sculptures: нова колекція Jacquemus весна-літо 2024

На шоу Jacquemus весна-літо 2024 Сімон Порт Жаксмюс поєднав інтелект, культуру, кмітливість і лібідо — та створив колекцію, яка мала комерційний вигляд, але водночас не поступалася концепцією. "Я вважаю, що ми найбільший незалежний модний Дім у Парижі", — сказав дизайнер. Незважаючи на сьогоднішнє важке економічне середовище, це шоу свідчить про подальше зростання бренду.

Jacquemus

Запрошення цього разу були виконані у вигляді тонких в’язаних светрів сірого кольору з V-подібним вирізом. Цей жест задав тон усій колекції, Jacquemus взяли цей архетип "тихої" традиційності одягу та додали його в колекцію. У чоловічому одязі, наприклад, саме така в’язка обрамляла светр з портретним вирізом, а в жіночому — такі светри прикрашали плечі в трикотажних топах; рукави були обгорнуті навколо грудей.

Jacquemus

Jacquemus

Jacquemus

Шоу відбулося у Fondation Maeght — отже подію ефектно прикрасили краєвиди на Ніццу. У фундації зберігається 13 000 творів сучасного мистецтва ХХ століття, чимало з яких знайшли своє відображення в колекції Jacquemus, аж до хвилястої теракотової підлоги, чий візерунок-"шестикутники" був вирізаний на флокованому топі із закругленими плечима. Деякі зі знаменитих скульптур Альберто Джакометті обрамляли подіум, але саме його скульптура 1926/27 року Femme Cuillère по-справжньому ожила. Круглі вставки — як-от тканинні слонячі вуха, орхідеї або дзвіночки для туб — розмістилися навколо талії штанів, за межами сукні або позаду на грудях, посилюючи фігуру всередині.

Jacquemus

Jacquemus

Jacquemus

Фірмові округлі плечі, які пройшли через усю колекцію, були ще одним елементом, колекції, тоді як чоловіча куртка-авіатор з асиметричною спинкою адаптована з куртки, в якій колись був сфотографований Френсіс Бекон — стоячи просто на терасі, — поруч із іншою скульптурою Джакометті. Колекція була представлена переважно в монохромних кольорах з яскравими вкрапленнями червоного. Сюрреалізм вбудований у деякі з найважливіших аксесуарів, зокрема в босоніжки на подвійних підборах.

Jacquemus

Jacquemus

Jacquemus

Популярне на VOGUE