Епоха Відродження: нова колекція Louis Vuitton весна-літо 2025

"Я думаю, якщо ви не наражаєте себе на естетичні небезпеки щосезону, ви не граєте в гру моди", Ніколя Жескʼєр зробив це пам’ятне зауваження в нещодавньому епізоді подкасту Vogue The Run-Through. Це був відповідний підсумок вишуканої колекції Louis Vuitton сезону весна-літо 2025, яка завершувала святкування його десятої річниці в бренді.

Жескʼєр вирушив у ще одну подорож у часі, на цей раз до епохи Відродження —епохи, з якою, за його словами, він відчуває особистий зв’язок, оскільки виріс у французькій долині Луари з її багатовіковими замками. Колекція відкрилася групою жакетів — усі з дутими рукавами, затягнутими поясами та басками, — але байкерські шорти та масивні шкіряні босоніжки, з якими моделі їх носили, повернули образи в сьогодення.

Подальші образи поєднували бриджі з просторими блузонними піджаками та трикотажними сукнями в рубчик із заниженою талією. Особливий виклик полягав у тому, щоб створити пальта, які більше схожі на блузи. Щедрі прикраси, як-от кабошони, усіяли вільні прозорі топи та стали одним із головних трендів сезону.

Наприкінці шоу на подіумі зʼявилося тріо неструктурованих жакетів із зображенням картин французького художника Лорана Грассо з його серії Studies into the past, на яких він зображує сучасні небесні та атмосферні явища, виконані в стилі великих митців епохи Відродження. Важко уявити більш відповідного співавтора.

Популярне на VOGUE