До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як вибрати цілющий шампунь саме для вашого волосся: слушні поради

Який шампунь годиться для стоншеного волосся, який шампунь рекомендують у разі сухої шкіри голови? Байдуже, боретеся ви зі стоншенням волосся чи прагнете відновити зволоження шкіри голови, треба починати з коренів. Справді гарний шампунь легко очищує волосся й шкіру голови від накопичення жиру та бруду, легко змивається й робить локони м’якими та шовковистими, тому їх легко вкладати й доглядати. Але іноді ваше волосся потребує чогось більшого.

Фото: архів VOGUE

"Вибір правильного шампуню саме для вашого типу волосся – надважливий для отримання найкращих результатів від використання шампуню, — каже трихологиня Ханна Габорді. – Наприклад, для надмірно сухого й тьмяного волосся треба вибирати шампунь зі зволожувальними й кондиціонувальними властивостями. Якщо ваше волосся швидко жирніє, варто уникати шампунів на основі силікону. У разі появи лупи або лущення шкіри голови шукайте шампуні з такими інгредієнтами, як пітіон цинку та саліцилова кислота. А для тонкого волосся варто вибрати шампунь, який додає щільності".

Реклама

Втім, з такою кількістю варіантів та запуском нових засобів ледь не щотижня, може бути важко зорієнтуватися, тож ми вибрали деякі з наших улюблених шампунів: від ніжних формул для м’якого очищення локонів до компонентного складу, що підвищує рівень кератину. Отже, найкращі шампуні для будь-яких потреб вашого волосся.

Для боротьби з лупою
Шампунь від лупи Scalp Relief, Redken

Причини появи цієї набридливої лупи полягають зовсім не в сухості шкіри голови. Навпаки, лупа є результатом підвищеного виділення жиру й надмірного росту дріжджів на шкірі голови. Боротися з цим покликаний шампунь Redken Scalp Relief Dandruff Control Shampoo – він має вологу/суху формулу на основі піритіону цинку, екстракту лаванди та гліцерину для очищення й просвітлення волосся та полегшення стану шкіри голови. Назавжди. Спершу нанесіть на сухе волосся, масажними рухами утріть у шкіру голови та залиште на п’ять хвилин, а потім змийте водою.

Шампунь проти лупи Dermacare Scalp Soothing Moisture, Dove

Наповнений активним піритіоном цинку, м’який шампунь Dove зі збалансованим pH мінімізує кількість дріжджів на шкірі голови, усуває подразнення та залишає волосся поживленим і без жодних ознак лущення.

Найкращі для тонкого волосся
Відновлювальний шампунь для об’єму волосся Revilatizing Volumizing Shampoo, Hair Rituel by Sisley

Відновлювальний шампунь для збільшення об’єму містить вітаміни та мінерали, потрібні для відновлення волосся й шкіри голови, а також олію камелії. Його формула поєднує ефективні активні інгредієнти, які впливають на волосяну цибулину й саму волосину. Шампунь має цікаву текстуру, схожу на згущене молоко. Він піниться повільно та м’яко (потрібне терпіння!), але залишає волосся об’ємним і текстурованим.

Шампунь, Augustinus Bader

Цей чудодійний засіб увібрав фірмову технологію бренду TFC8 – комплекс натуральних амінокислот і вітамінів. Шампунь Augustinus Bader живить і зволожує волосся з першого вжитку. Крім того, суміш крес-салату та кореня маки стимулює фолікули, отже волосся стає міцнішим, густішим і менш схильним до ламкості та випадіння.

Шампунь Density Thickening, Philip Kingsley

Шампунь Density Thickening від Philip Kingsley не містить сульфатів, які висушують волосся та шкіру голови, складається з гіперрозгалужених полімерів і гідролізованих пептидів гороху, що збільшують об’єм і товщину волосся та зміцнюють його зсередини. Водночас ВНА-кислоти в складі засобу м’яко відлущують ороговілий шар і сприяють створенню здорового середовища для росту волосся.

Найкращі для жирного волосся
Шампунь Sunday, Bumble and Bumble

Попрощайтеся з жирним волоссям за допомогою шампуню Bumble and Bumble's Sunday. Потужна суміш женьшеню, розмарину та шавлії підтримує шкіру голови. Ця формула ідеальна для щотижневого очищення, працює для усунення осуги, надлишку жиру зі шкіри й залишків продукту та створює оптимальні умови для здорового росту волосся та його розкішного вигляду.

Шампунь з яблучним оцтом Clarify and Shine+, Aveeno

Цей чудовий засіб від Aveeno поєднує колоїдний овес і рослинні інгредієнти, очищує й водночас зволожує волосся, а також заспокоює подразнену шкіру голови.

Найкращі для сухої шкіри голови
Шампунь для збалансування стану шкіри голови Serene, Oribe

Отримайте шампунь, який одразу робить фактично все. Створена на основі екстракту цукрової тростини, кавуна, лічі та квітів едельвейса, багатофункціональна формула Oribe заспокоює та зволожує шкіру голови, захищає її від окиснювального та зовнішнього стресу, а саліцилова кислота м’яко відлущує, позбавляючи свербіння, сухості та почервоніння. Волосся залишається м’яким і блискучим.

Детокс-шампунь, Ouai

Подаруйте насолоду шкірі голови за допомогою детокс-шампуню від Ouai's. Його поживна формула містить яблучний оцет і допомагає знизити рівень pH шкіри голови, зменшуючи сухість завдяки своїм заспокійливим властивостям. Водночас суміш троянди, бергамоту, лічі та мускусу відновлює волосся, робить його м’яким і шовковистим.

Найкращі для сухого волосся
Шампунь Shu Uemura Art of Hair Ultimate Reset

Створений для перезавантаження вашого догляду за волоссям, шампунь Art of Hair Ultimate Reset від Shu Uemura містить японський екстракт рису, що багатий вітамінами B і E і поживними мінералами, – він допомагає захистити волосся від пошкодження та висихання, а також ретельно очищує волосся, не позбавляючи його натуральних жирів.

Зволожувальний шампунь з алое вера, Christophe Robin

Поверніть волоссю красу юності за допомогою зволожувального шампуню Christophe Robin з алое вера. Цей легкий засіб поєднує вітаміни з надзвичайно зволожувальним алое вера, м’яко очищує шкіру голови від бруду та накопичених продуктів, не усуває ефірні олії та не пошкоджує захисний бар’єр волосся. Як результат – воно має вигляд повністю відновленого.

Найкращі для кучерявого волосся
Шампунь Manketti Oil, Charlotte Mensah

Шампунь Maneketti Oil Shampoo від Charlotte Mensah спеціально створений для текстурованих кучерів і призначений для живлення сухого й пошкодженого волосся. Органічна формула, наповнена горіховою олією та ксименією, зміцнює й очищує волосся та робить його м’яким і слухняним.

Зволожувальний шампунь з рисом й авокадо Curl Charisma, Briogeo

Локони потребують наповнення? Зволожувальний шампунь Briogeo від Curl Charisma стане влучним вибором. Він не містить сульфатів, живить і чудово моделює локони, надає форму, не обтяжуючи, і зволожує, не усуваючи природних жирів.

Найкращі для пофарбованого волосся
Зволожувальний шампунь, Pureology

Цей розкішний зволожувальний шампунь розроблений для фарбованого волосся й містить суміш шавлії, зеленого чаю й жожоби та відновлює сухі й зневоднені пасма, фіксуючи та відновлюючи колір. Водночас запатентований брендом Antifade Complex® містить УФ-фільтр, призначений для захисту волосся від зовнішніх агресорів, які можуть пришвидшити знебарвлення.

Шампунь Color Conserve, Aveda

Зміцніть пофарбоване волосся та запобіжіть знебарвленню за допомогою шампуню Color Conserve від Aveda на рослинній основі. Ця стовідсоткова органічна формула, яку розроблено для відновлення сухого, пошкодженого волосся й захисту його від шкідливого впливу агресивних чинників довкілля, надає волоссю м’якості та шовковистості.

Текст: Tish Weinstock
За матеріалами vogue.co.uk

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.