До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

До — після: чому нас так заворожують відео зі зміною зачіски

Короткі стрижки зараз на піку популярності (про те, чому жінки під час війни стрижуть волосся, ми писали тут). Але є й інша причина: в соцмережах набирають обертів відео, у яких користувачі наважуються на кардинальну зміну іміджу й фіксують усе на камеру. І цей процес дуже надихає та захоплює.

Лондонський салон Hershesons публікує відео зі стрижками на своєму акаунті з 2019 року. Не дивно, що кількість переглядів відео вдесятеро перевищує кількість переглядів фото, говорить Люк Гершесон, зірковий перукар та CEO Hershesons. Тим часом у TikTok гештег #hairtransformation може похвалитися 17,9 мільярда переглядів, тоді як універсальніший #haircut зібрав рекордні 42,7 мільярда переглядів.

Що ж так вабить у стрижці? "Гадаю, нас завжди тягне до змін і несподіванок, а з волоссям у нас особливі відносини. Це не те саме, що зробити макіяж, а якщо не сподобається, то стерти — "є відчуття ризику, пов’язане з кардинальними змінами зачіски", — говорить Гершесон. Зафіксуйте цей процес на плівці, — і в результаті клієнт почуватиметься сміливішим, оскільки ідея зміни стане доступнішою. "Ми живемо в епоху "спробуй, перш ніж купити", і досліджуємо все — від ресторанів до готельних номерів. Ці відео додають людям упевненості, бо вони бачать, що отримують, перш ніж зробити замовлення", — каже Люк. Раніше люди приносили фотографії з журналів, а тепер вони приходять, показують стилістам відео і кажуть: "Я хочу це".

Процес стриження, відзнятий на відео, також допомагає розвіяти уявлення про те, що деякі стрижки личать лише певному типу волосся та формі обличчя. "Сьогодні ми чуємо набагато менше жахливих історій про експерименти з волоссям, тому що є більше контролю на етапі підготування, чого не було ще два десятиліття тому. Ми живемо в час, коли все можливо", — додає Гершесон. Розкручені образи в мережі спричинили збільшення кількості експериментів. Марта Гілл, яка веде beauty-акаунти в TikTok, зазначає: "Спільноту HairTok на TikTok робить унікальною те, що люди не просто спостерігають за контентом про волосся, а беруть активну участь у його створенні — розкручують улюблені засоби, діляться порадами й навіть демонструють свої останні стрижки та фарбування".

Реклама
Катастрофи з волоссям

Цікаво, що відеоролики про катастрофи з волоссям також мають успіх на TikTok. Прикладом тому є акаунт Бреда Мондо, 27-річного нью-йоркського перукаря, який має понад вісім мільйонів підписників. Його добірка відео Hairdresser Reacts, у якій Мондо здригається від жахливих домашніх стрижок і невдалих фарбувань, зібрала понад 1,3 мільярда переглядів. Нині в тренді #SorryBradMondo, де підлітки за допомогою ножиць і фарб винахідливо створюють собі новий імідж, сподіваючись, що стиліст їх помітить. 100 мільйонів переглядів дають зрозуміти, чому слоган його лінії засобів для догляду за волоссям Xmondo звучить "Виразні образи. Жодних факапів".

@ryleegannon The other color wasn’t exactly what i wanted but we will see how it looks styled. #hairdye#splitdye#sorrybradmondo♬ Daisy (I’m Crazy But You Like That) – Ashnikko


Заклик "нове волосся — нова я" все ще приводить людей до салону, і Френ Саммерс — яскраве тому свідчення. 23-річна британська модель під час пандемії зробила перерву в кар’єрі — вона закохалась і переїхала до Австрії, щоб ходити в гори й кататися на лижах. Коли у вересні 2021 року вона повернулася на подіум, то зрозуміла, що настав час змін, і вирішила перефарбувати своє русяве волосся в платиновий блонд, та згодом воно почало відпадати пасмами. Тож у січні зірковий стиліст Гвідо Палау, якого багато хто вважає генієм перевтілень, пофарбував Френ у чорний і підстриг під ельфа за ніч до того, як Саммерс мала взяти участь у кутюрному показі Valentino.


Результат не забарився. "Я відчула себе зовсім іншою людиною! — згадує Саммерс. — Я люблю грати різних жінок, саме тому люблю бути моделлю — ти стаєш іншою людиною на кожному показі, на кожному зніманні, де береш участь. Але з цією зачіскою в мене з’явився абсолютно новий погляд на те, як я вдягаюся, навіть на те, як тримаюся. Пропозиції, які я отримувала, укладки, які мені робили, теж змінилися. З’явилося набагато більше витончених силуетів. Я відчула себе жіночнішою і сильнішою".

Текст: Ellie Pithers
За матеріалами www.vogue.co.uk

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.