До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому час повернути Undercut, зіркову зачіску 10-річної давнини?

Undercut ("андеркат", "підріз") – культова стрижка початку "десятих", яку носили знаменитості – від Бейонсе до Ріанни. Вона включає елементи маскулінності та сили. Чи не час повернути їй славу?

Якось я висіла на YouTube, безцільно стрибаючи від рекомендації до рекомендації. Зрештою натрапила на інтерв’ю Бейонсе початку 2013 року. Співачка, одягнена в червону сукню, що облягає тіло, спілкується на пресконференції перед своїм культовим шоу Super Bowl Halftime. Відео лише десять років, але воно чудово демонструє, як багато відтоді змінилося.

Ось Бейонсе проводить "сидяче" інтерв’ю (що сьогодні трапляється рідко). Вона відповідає на звинувачення у співі під фонограму під час другої інавгурації Барака Обами. Але, мабуть, найбільш ностальгійним елементом кліпу є зачіска співачки, характерна для початку 2010-х. Це такий самий символ декади, як добре відфільтровані Instagram-знімки латте-арту та фрази "YOLO" (You Only Live Once – "Живемо лише один раз"). Так, це рокерська зачіска андеркат, яку колись носили Майлі Сайрус, Крістен Стюарт, Віллоу Сміт, Ріанна, Бейонсе та незліченна кількість інших ікон стилю. Відео змусило мене замислитися: "Чи не настав час повернути андеркат?"

Реклама
Pink!

Добре-добре. Звісно, ​​мода та попкультура в цілому геть не близькі до відродження стилю 2010-х. Зараз світ у захваті від Y2K, з висвітленими пасмами та поверненням відбілених кінчиків. Але що якби ми перенесли погляд з 2002 на 2012 рік? Зачіска з андеркат — яка ще не викликала надмірної "ностальгії" — схожа на новий, але відносно легкий спосіб виділитися з натовпу.

Крістен Стюарт

Я ділюся своєю андеркат-ностальгією з близькою темношкірою подругою. Вона негайно надсилає мені своє старе фото приблизно 2012 року, на якому вона носила зачіску з андеркат. "Сумую за цим!" – пише вона. Повідомлення повертає спогади про подругу в коледжі, яка просила мене зробити їй андеркат у кімнаті гуртожитку. "Просто використовуй машинку", — напучувала вона мене. Я оцінила довіру.

Тільда Свінтон

Зачіска була дуже популярна на початку 2010-х років, і не даремно. Здавалося, це особливо резонує жінкам з різними кольорами шкіри. Вони кастомізували та привласнили зачіску, додавши мікрокіски та плетіння. Але це точно не був ексклюзивний чи санкціонований образ. В андеркат грали всі. І, як на мене, можуть продовжити. Завдяки грі розмірів і форм, стрижка діє майже як миттєва підтяжка. Ваші вилиці вам подякують.

Альба Рорвахер

А якщо ви боїтеся бути занадто схожою на учасницю рок-групи, не варто. Ріанна довела абсолютну універсальність зачіски, носивши її упродовж більшої частини 2012 і 2013 років. Один видатний момент: співачка гуляє Нью-Йорком у рожевому бандо балерини та струмливій спідниці. Її андеркат підкреслює наджіночність убрання та додає до суміші бажаних ноток. Будьте, як Ріанна (це завжди добра порада).

І якщо ви вагаєтеся, чи варто брати машинку для стрижки, просто подивіться на Крістен Стюарт і Кару Делевінь. Обидві зірки під час правління Обами робили стилізовані підрізи, прикрашаючи один бік голови двома-трьома косами, а пасма, що залишилися, перекидали на інший бік. Вуаля! Андеркат лише на одну ніч.

Кара Делевінь

Звісно, можна вийти на максимум і зробити справжній підріз. Джада Пінкетт-Сміт вибрала більш сміливий образ, поголивши обидва боки голови та залишивши середню частину неймовірно об'ємною. Панківський образ дещо в стилі Грейс Джонс. Або можна надихнутися Майлі Сайрус, яка поєднала андеркат зі стрижкою піксі.

Джада Пінкетт-Сміт

Звичайно, я думаю про те, щоб випробувати зачіску на собі. Зараз я в процесі відрощування. Але як тільки моє волосся стане достатньо довгим, я захочу спробувати штучні дреди та поголити один бік голови. Здається, це дуже подобається Джейдену Сміту.

Еліс Деллал

Звичайно, може здатися, що відновлювати зачіску ще занадто рано. Але андеркат обов’язково повернеться. Чому б не зробити це сьогодні? Як ми з однокласниками казали в 2012-му, тримаючи свої iPod Touch, "YOLO!"

Люпіта Ніонго

Від beauty-редакторки VOGUE UA.

Мій зірковий приклад undercut – зачіска колеги, редакторки Marie Claire UA Ольги Немцевої. Вона доєдналася до ЗСУ, щоб захищати Україну.

Текст: ANDRÉ-NAQUIAN WHEELER

За матеріалами vogue.co.uk

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.