До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найкращих парфумів цієї осені

Чим пахне осінь? – Вологим листям, заливним дощем, оберемками хризантем, жоржин і чорнобривців, вологою корою дубів, мохом, димом, келихом віскі або червоного вина. Вибираємо найкращі аромати осені.

724, Maison Francis Kurkdjian
724, Maison Francis Kurkdjian

"Є щось у великих містах, що охоплює вас, електризує і підносить. Я перевів цю енергію, це пульсівне життя в унісон місту, у мускусний квітковий міський аромат", – каже парфумер Франсіс Куркджан. Його новий позагендерний парфум з ефектом свіжої білої сорочки – це ода мегаполісові з його хмарочосами.

Реклама

Ольфакторна рима будівлям зі скла й бетону – альдегіди з їхніми витонченими, злегка металевими гострими гранями. Проте це не індустріальний, а радше огортальний, заспокійливий аромат – його квіткове "серце" утворене нотами єгипетського жасмину й запашного горошку. А поєднання в базі сандалу та білого мускусу символізує спокій посеред хаосу.

724, Maison Francis Kurkdjian

Чистий, м’який 724, Maison Francis Kurkdjian уміщений у фірмовий квадратний флакон з блискучими гранями – прозорий натяк на міські будівлі. Що означає назва "724"? – 24 години, 7 днів на тиждень – ось просте розшифрування назви нового парфуму, який, маємо надію, стане делікатною альтернативою Baccarat Rouge 540.

Libre Le Parfum, YSL
Libre Le Parfum, YSL

Ці парфуми хочеться купувати вже заради одного флакона: він уособлює славнозвісний паризький шик. У центрі композиції – квітка шафрану, зібраного в Марокко, та вишуканий подих апельсинового цвіту в поєднанні із солодкуватою, а не свіжою лавандою. В базі – тягучі, густі, п’янкі ноти амбри, ванілі, меду й ветиверу. Це той парфум, що створює чуттєвий настрій і водночас зону комфорту.

J'Adore Parfum d'Eau, Dior
J'Adore Parfum d'Eau, Dior

J'adore Parfum d'Eau – це осінній серпанок, що м’яко обволікає шкіру. Новий фланкер славнозвісного J'adore випускається з 1999 року й у буквальному сенсі являє собою суміш води й білих квітів: неролі, жасмину самбак та китайської магнолії. Парфум не містить алкоголю.

Цікаво, що інтенсивність та стійкість парфумованої води зберігається впродовж усього дня. Формула без спирту має ще одну перевагу: відсутність різкого аромату, характерного після першого розпилення для будь-якого парфуму. Тобто можна не дотримувати правила парфумерної дегустації (вичікувати деякий час, перш ніж понюхати): відразу вивільняється ніжний кремовий квітковий аромат.

Знаменита "амфора" J'adore представлена в новому виготовленні: це дорогоцінний опаловий білий, що повторює оксамитову ласку квіткових пелюсток.

J'Adore Parfum d'Eau, Dior
REPLICA Autumn Vibes, Maison Margiela
REPLICA Autumn Vibes, Maison Margiela

Цей аромат чимось подібний до знаменитого Santal 33 Le Labo з його округлим, солонуватим та дуже впізнаваним мотивом. Парфумерка Фанні Бал створила цей теплий аромат для затишних осінніх днів з нотами спецій – кардамон, рожевий перець, мускатний горіх; дерева – клена, кедра та моху, і додала до композиції дуже паризького, іронічного інгредієнта – насіння моркви.

Autumn Vibes Maison Martin Margiela

Цей аромат – осінній маніфест, освідчення в коханні золотій порі року.

Autumn Vibes Maison Martin Margiela
Autumn Vibes Maison Martin Margiela
Cabriole, Hermès

Hermès запускає дитячий парфум – він з’явиться в продажу 1 жовтня. "Я навмисне пішла від запаху флердоранжу й вирішила використати османтус і жимолость, щоб по-новому виразити свою величезну любов до дитинства, пори безстрашних експериментів і невгамовної цікавості", – каже головна парфумерка Дому Крістін Нажель. База аромату – м’який сандал.

Cabriole, Hermès

Що означає назва аромату Cabriole? По-перше, це фартушок для годування, що є в асортименті бренду. По-друге, це особливий тип меблів з вигнутими ніжками. А ще – гра слів, "стрибок" та "пустощі". Концентрація Cabriole називається Eau de Senteur, дуже легка й не містить алкоголю.

Cherry Oud, Guerlain
Cherry Oud, Guerlain

Червоне – то любов, а чорне – то журба. "У цій чудовій пустотливій композиції я хотіла грати на контрасті між темним удом і зухвалою вишнею", — каже Дельфін Джелк, парфумерка. Cherry Oud – поповнення колекції L'Art et la Matière, що оспівує мистецтво ручної роботи.

Темне, похмуре дерево уд немов лаковане червоною вишневою нотою. В центрі композиції – святковий букет турецьких і болгарських троянд з їхнім медово-мармеладовим звучанням.

Уд, що його Дельфін Джелк використовує в композиції, вирощують і збирають вручну в лісах Бангладеш. Він вирізняється особливим шкіряно-анімалістичним підтоном.

Cherry Oud, Guerlain
L'Interdit Nocturnal Jasmine, Givenchy

"Нічний" у назві жасмину (та нового парфуму Givenchy) – не випадковість, а натяк на похмуру, темну, чуттєву природу цього аромату. В поєднанні з пачулі й ветивером це створює щільну, як темна атласна мантія, композицію, яка одночасно огортає власницю й розвивається по вітру. Весь урожай жасмину, що поєднує пряність з теплотою абрикоса, був зарезервований для Givenchy. За традицією, він запрошує кинути виклик умовностям і прийняти свою незвичайність.

Epices Exquises, Guerlain
Epices Exquises, Guerlain

У цьому бурштиновому ароматі Тьєрі Вассер поєднав теплу, насичену й чуттєву базу з відтінком чорного перцю та деревних нот уду, пачулі й сандалу з освіжними, ледь помітними нотами кардамону та рожевого перцю. Свіжий зелений дягель підкреслює цей захопливий контраст.

Epices Exquises, Guerlain

"Ольфакторна світлотінь, яка пробуджує почуття", – кажуть у Домі про характер композиції.

Rimbaud, Celine
Rimbaud, Celine

Флакони Celine – це окремий вид мистецтва. Rimbaud з колекції Celine Haute Parfumerie присвячений французькому поету Артюру Рембо, який дожив усього до 37 років, але ввійшов до світової алеї слави в літературі. Аромат розкривається лавандою, ваніллю, неролі, ірисом і мускусом. Звучить як утопічно ідеальний план: читати вірші, слухати потріскування полін у каміні, насолоджуватися ароматом парфумів. Привіт з мирного життя.

Opsis Eau de Parfum, DIPTYQUE
Opsis Eau de Parfum, DIPTYQUE

Аромат присвячений театральній атмосфері, що панувала в Лондоні сто років тому. Назва парфуму – Opsis – у перекладі з грецької означає "видовище". Китиця театральних куліс на флаконі ненав’язливо про це нагадує. Верхні ноти м’якого мускусу й димного ладану відтворюють пудровий аромат гриму, змішаного з парфумами, – це омаж театральній гримерці. Мерехтливі спалахи бергамоту викликають у пам’яті світло рампи, що осяює головну сцену.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.