До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Незламні: новий nail-салон на Печерську в Києві

Попри ракетні обстріли та повномасштабну війну, українці доводять собі і світові: ми сильні, незламні, а світло – перемагає темряву. В Києві відкрився один з найбільших моносалонів манікюру й педикюру в Європі – U Nail Care. В новому просторі побувала редакторка відділу краси VOGUE UA Альона Пономаренко.

Реклама

Я вперше починаю б’юті-матеріал з подібної ремарки, але маю на те особисту причину – бернський зенненгунд, на ім’я Вівальді, який вкрав моє серце в евакуації. Але й, буду чесна, подібний інфопривід у мене теж уперше. Отже, U Nail Care – дружній до собак простір. Тобто сюди можна прийти з улюбленцем. Це дуже мило.

А тепер перейдемо до суті. Вулиця Драгомірова – "намолена" beauty-територія. Тут більше закладів краси на квадратний метр, ніж будь-де в Києві. Тож треба вирізнятися, – U Nail Care це вдається.

"Офіційного" розшифрування для "U" немає – залишається простір для уяви. Я трактую це як першу букву від 'Ukrainian', символ гнучкості та незламності. Та скорочене YOU – "Ти". 'U' читається скрізь: у підвішеному в повітрі лого та вигинах таць, що на них приносять чай, у підвісках на ланцюжках майстринь і навіть у носаках фетрових біркенштоків, в яких ті ледь чутно, поковзом пересуваються салоном. Твої незламні українські нігті, – трішки жартую про себе. І, звісно, тішуся.

Тут спеціалізуються саме на догляді за нігтями – і, схоже, навіть на цій чітко окресленій території втілюють одну з найважливіших світових тенденцій краси: перехід від простого розслаблювального spа до велнесу – концепції доброго самопочуття, що дає змогу встановити зв’язок із собою – так, навіть під час манікюру.

На це натякає інтер’єр: високі стелі, мобілі-хмарини, що медитативно гойдаються в повітрі, форма майстрів – кімоно кольору greige, поєднання сірого й коричневого. Нічого нав’язливого чи зайвого: все облаштовано так, щоб гість почувався тут вільно й спокійно.

Поки майстриня натхненно працює над моїм манікюром, я майже не звертаю уваги на екран телефона. Мені подобається, як око відпочиває в цьому царстві чистих ліній. Втім, якщо є бажання всамітнитися, є окремі кабінети. І навіть кабінети для парних послуг – щоб приходити з подружкою (або з другом).

"Впевнені, що манікюр – це набагато більше, ніж форма й полірування, адже насправді це – про кохання та турботу до себе, про сміливі рішення та індивідуальність, про бажання експериментувати, але водночас залишатися собою, про створення своїх особливих ритуалів", – кажуть тут.

Тут збираються вшановувати сучасне мистецтво й робити колаборації з митцями. Першою з них стала співпраця з відомою інстаграм-художницею Сонею Морозюк. Картини певним чином римуються з палітрою покриттів (400+ кольорів), серед яких є навіть веганські. Але справжній акцент простору – прозора зона стерилізації інструментів, яку видно майже з будь-якої точки.

Наприклад, з крісел для педикюру, які заслуговують на окрему згадку: в них є функція гідромасажу.

Манікюр мені зробили бездоганний. Коли я, вражена підходом майстрині, перепитала, чи немає в неї художнього бекграунду, вона чемно відповіла: "Ні, але я захоплююся копіткою роботою". Виявилося, що дівчина вишила бісером картину. Це була "Свята Вечеря" Леонардо. Більше мені додати нічого. Хіба що подивіться, як пройшло відкриття. І неодмінно запишіться на манікюр в оточенні легких хмарин, що гойдаються під стелею.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.