До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Правила ділового макіяжу за слідами Форуму в Давосі

У Давосі розпочався щорічний Всесвітній економічний форум. З цього приводу згадуємо правила бізнес-макіяжу, доречного для міжнародних зустрічей, заходів, переговорів тощо. Минулоріч ними поділилася Марта Скальська, візажистка@mart_elle, серед клієнток якої учасниці Форуму.

"Серед гостей та спікерів Всесвітнього економічного форуму в Давосі 2023 я помітила, що дуже багато жінок використовують у своєму образі етнічні та національні акценти, — каже Марта. — Жінки зі Сходу, що носять хіджаб, традиційно роблять макіяж у стилі smokey, представниці Індії малюють бінді, крапку на лобі.

Реклама
ГеленаГуалінга, активістка в сфері захисту довкілля та прав людини, Еквадор

Адже кожній серед величезної кількості жінок з усього світу важливо нести певне послання суспільству та демонструвати самоідентифікацію. Це завжди викликає повагу та цікавість. Відвідуючи такі заходи, я ношу у волоссі жовто-блакитний бант. Такий аксесуар збирає завжди безліч компліментів та надає впевненості".

Аманда Горман на інавгурації Джо Байдена, 2021

Про загальні правила макіяжу для важливих ділових заходів

У діловому макіяжі тренди не приходять щосезону, це здебільшого класична історія зі своїми досить сталими правилами та канонами. У більшості випадків — це базовий лаконічний та акуратний мейкап. У такому макіяжі не заведено застосовувати розмаїття кольорів, яскраві акценти та художні техніки; ці принади краще залишити для святкових образів. З’явившись у такому образі на офіційному бізнес-заході, людина з яскравим мейком ризикує бути сприйнятою несерйозно.

Я часто чула думку, що яскравий акцент в макіяжі, наприклад, червоні губи, може привернути увагу до спікера. Це правда, проте, на мою особисту думку, такий акцент одночасно може відволікти увагу від основного меседжу спікера.

Якщо ви на бізнес-заході в якості гостя, або захід містить неформальну частину (коктейль, частування, чи має продовження у вигляді вечірки) то один акцент в макіяжі стане доречним, допоможе виразити індивідуальність, запам’ятатись.

Королева Максима на Міжнародному Економічному Форумі в Давосі, 2023

Про гаму в макіяжі

Єдине застереження — обирати кольори, які пасують до вашого відтінку шкіри та мають природній вигляд: вуста можна підкреслити олівцем, що збігається з кольором ваших губ чи трохи виразнішим. Те ж саме стосується рум'ян.

Для макіяжу очей ідеальною буде стрілочка по лінії росту вій, яка надасть погляду виразності та залишиться непомітною. Кольорові олівці для очей краще приберегти для інших заходів. Коричневий, графіт, чорний, сірий — це кольори, які допоможуть зробити погляд виразнішим, особливо якщо доповнити їх тушшю в тон.

Тіні я б теж радила використати в монохромах, якщо вони, звісно, потрібні для вашого макіяжу. Ну і бажано обмежитись матовим або сатиновим покриттям, без блискіток.

Перша леді Олена Зеленська та президентка Європейської комісії Урсула Фон Дер Ляйєн. Джерело:telegram-канал Олени Зеленської

Про неочевидні трюки

Знаю із власного досвіду, що багатьом бізнес-зустрічам передує низка безсонних ночей. А на таких заходах, як Міжнародний економічний форум у Давосі, повноцінний сон — це взагалі розкіш. Тому я раджу завжди мати краплі для очей, щоб зробити погляд свіжим та сяйливим. Я користуюсь італійськими каплями Iridina — це моє власне правило, тому що червоні та стомлені очі не врятує жоден макіяж, навіть найкращій.

Наступна порада — це консилер. Ох, скільки запитань я чула у своєму житті про консилери. Здається, навіть для професійних візажистів пошук ідеального консилера — це шлях всього життя (у цьому жарті лише доля жарту).

Отже, не полінуйтеся заздалегідь підібрати собі декілька консилерів: якщо турбують зморшки, обирайте засіб з поміткою "для зволоження та сіяння"; якщо помічаєте темні кола під очима — обирайте щільніший з гарним покриттям.

Їх можна чергувати або міксувати залежно від проблеми. Якщо консилерскатується, фіксуйте його спеціальною "вологою" пудрою під очі, яка фіксує, але не пересушує (така пудра в мініатюрах є у LauraMercier) — і зморшок можна уникнути.

Король Бельгії Філіп та президентка Європейського Центрального Банку Крістін Лагард

Про заборонені прийоми

Є один прийом, який робить погляд виразним: це фарбування темним олівцем слизової оболонки очей. Але він пасує лише жінкам з темними очима та смаглявою шкірою, як-от Амаль Клуні. У жінок європейського та слов’янського типу цей прийом лише підкреслить втому та зменшить очі. Світлошкірим та світлооким дівчатам раджу промальовувати слизову бежевим олівцем.

Також не рекомендую наносити багато хайлайтера на бізнес-зустрічі, бо блиск вашої шкіри може наштовхувати на думку, що ви спітніли від хвилювання (так само надлишок рум'ян може створити зайву ілюзію хвилювання).

Як брифувати візажиста

Тим, хто буде спікером на заході, я раджу заздалегідь показати своєму візажистові фото попередніх виступів. Професіонал оцінить сам та запитає клієнта, чи було тому комфортно в попередньому образі, чи будуть якісь побажання.

Головне правило візажиста — зберегти особисті риси людини, а вже потім — опікуватися питаннями бізнес-етикету.

Попросіть свого візажиста навчити вас, як правильно зробити тач-апи (поправити макіяж) та залишити якісь мініатюри для цього (наприклад, абсорбувальні серветки для жирної шкіри, бальзам для губ, трохи помади тощо).

Про тон і рум'яна

Зазвичай у нас із клієнтами збігаються вимоги до ділового образа, зокрема, тонування шкіри в залежності від її стану. Якщо шкіра має гарний вигляд, застосовуємо лише консилер під очі та по центру обличчя.

Завжди використовую трохи рум'ян для свіжості. Розставляю ті акценти в макіяжі, до яких звикла людина. І пояснюю, що краще зробити легкий мейк, який можна поправити за декілька годин, ніж робити стійкий сценічний макіяж.

Перша леді Олена Зеленська на Міжнародному економічному форумі в Давосі

Про головні секрети ділового макіяжу

Єдине, що має бути помітним в діловому макіяжі, — це його непомітність. Але є нюанс: макіяж може бути просто відсутнім. А може вдало маскувати сліди втоми та підкреслювати вроду, залишаючись майже непомітним. Тобто не забирати на себе всю увагу. Такий макіяж я вважаю ідеальним для бізнес-заходів.

Виняток — жінки, які щодня носять яскравий макіяж, і він є частиною їхнього образу та особистості. Якщо оточення звикло до такого образу, дивно буде його змінювати для виступу — навіть на найвідповідальнішому заході. Адже завжди важливо залишатися собою! Це важливіше за будь-які правила макіяжу.

Прем'єр-міністерка Фінляндії Санна Марін

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.