До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Skin Cycling — останній тренд TikTok, одностайно схвалений дерматологами

Skin cycling — новий б’юті-тренд, який захопив TikTok, про що яскраво свідчать 3,5 мільярда переглядів гештегу. Цей метод аж ніяк не дивний та не безглуздий (як це іноді трапляється на платформі, де заправляють балом джензери). Циклічний догляд за шкірою насправді має сенс і безліч переваг, за словами багатьох косметологів і дерматологів. Але що це таке?

Фото: архів VOGUE

"Концепція такого циклічного догляду передбачає нічне піклування про шкіру за чіткою схемою: застосування активних інгредієнтів лише в певні дні, після чого влаштування періоду відпочинку", — пояснює докторка Алексіс Граніт. – Найпопулярнішим є чотириденний цикл, який зазвичай охоплює використання активних інгредієнтів упродовж двох ночей на тиждень, після чого дві ночі відпочинку — і повторення".

Реклама

Ідея полягає в тому, що циклічний догляд може запобігти порушенню шкірного бар’єра через надмірне використання активних інгредієнтів, – і водночас це чудовий спосіб налагодити послідовну й ефективну процедуру, яка допомагає шкірі працювати справді оптимально. Нью-йоркська дерматологиня Вітні Боу, яка стоїть за концепцією, поділилася в TikTok своїм баченням ідеальної процедури відновлення шкіри.

Ніч перша: відлущування

"Треба очистити шкіру, витерти її насухо, а потім нанести відлущувальний засіб", — пояснює докторка Боу. Вона рекомендує використовувати незмивні продукти. Замість скрабів шукайте хімічні відлущувачі, які містять такі інгредієнти, як AHA, BHA та PHA, оскільки ті набагато делікатніші до шкірного бар’єра й ефективніші.

Рідкий пілінг для шкіри, Soho Skin
Очищувальний засіб Press and Clear, Medik8
Ніжні відлущувальні подушечки SkinRise Morning Glow, Exuviance
Рідкий пілінг з кислотами AHA і BHA Beauty Flash Peel, Clarins
Ніч друга: ретиноїд

На другий день після очищення нанесіть ретиноїд. Якщо ви новачок у застосуванні ретиноїдів і взагалі в циклічному догляді, почніть з нанесення зволожувального крему на чутливі зони обличчя – під очима, навколо куточків носа та на маріонеткових зморшках – щоб створити певний буфер й запобігти сухості та подразненню. Потім нанесіть ретиноїд на все обличчя, шию та зону декольте.

Сироватка з ретинолом Royal Jelly Night Serum, Moon Rune
Концентрована олія з ретинолом, Instytutum
Сироватка з ретинолом Skin Renewing Daily Microdose, Kiehl's
Ночі третя й четверта: ремонт і відновлення

Настав час подбати про шкірний бар’єр і забезпечити належне зволоження шкіри. Вітні Боу рекомендує очистити шкіру, залишити її вологою, а потім застосувати сироватку, що містить гіалуронову кислоту, гліцерин та/або ніацинамід. Відтак нанесіть зволожувальний крем: "Виберіть справді живильну формулу, яка підтримуватиме шкірний бар’єр, — каже Боу. — Якщо шкіра дуже суха, нанесіть на щоки олію шипшини або сквалану".

Зволожувальний крем для жирної шкіри, Mola
Відновлювальна сироватка HydraKate, Kate Somerville
Бальзам для очей Drunk Elephant Ceramighty
Whind Oasis Bright Multi-Brightening Serum

Текст: Hannah Coates
За матеріалами vogue.co.uk

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.