До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Посібник з невимушеної краси 76-річної Джейн Біркін

Одній з найкрутіших жінок на планеті нещодавно виповнилося 76 років, та, як і раніше, Джейн Біркін без перебільшення можна назвати іконою невимушеної жіночності. Чубчик, ці очі лані, волосся й андрогінний та легкий підхід до стилю зливаються в непохитну причину, чому такі люди, як Алекса Чанг, постійно вказують на Джейн, як на джерело натхнення.

Реклама

У дитинстві Біркін почувалася незахищеною та непривабливою й обожнювала іншу ікону, Джин Шрімптон, з її об’ємною укладкою та гламурним блиском 60-х років. За її словами, лише після зустрічі із Сержем Генсбуром у 1968 році вона зрозуміла, що "має особливу привабливість". Попри те, що Біркін народилася у Великій Британії, вона є уособленням паризького шику й особливої французької краси для багатьох жінок, які прагнуть наслідувати її мінімалістичний підхід.

Ось правила невдаваної краси Джейн Біркін.

Мінімалізм у догляді за шкірою

Можливо, скінімалізм зараз є однією з найпопулярніших тенденцій краси, але Біркін дотримується цього впродовж десятиліть. Віддаючи перевагу мінімалістичному підходу в питаннях догляду за шкірою, вона є прихильницею двох культових мультизадачних продуктів: Eight Hour Cream від Елізабет Арден і Lait-Crème Concentré від Embryolisse. Останній засіб — французьку класику — Джейн використовувала майже з двадцяти років як для обличчя, так і для тіла.

Кріотерапія

Щоб усунути набряклість і загалом пробудити й наситити шкіру енергією, Біркін щодня бризкає на обличчя холодною водою. Джейн якось казала, що "опухлі очі вранці — це досить гарно", однак уповні насолоджується перевагами кріотерапії за допомогою охолоджувальних масок під очі, щоб пробудити й оживити цю тендітну зону.

Ice Globes, Faicheur

Мінімальний макіяж

Її девіз "менше — це більше", тому Джейн не завжди носить макіяж. А коли вдається до мейкапу, то використовує силу гібридних формул, які швидко й легко застосовувати. Одним з її улюблених б’юті-продуктів є матова помада MAC у кольорі Soar, яку вона використовує як рум’яна на щоках. Їй також подобається тональний крем Givenchy Mattisime, що допомагає вирівняти тон шкіри. Старі світлини Біркін показують її відданою шанувальницею розкішних довгих вій, а тепер вона "ненавидить туш". "Я ношу дедалі менше макіяжу, — каже вона. — Коли ти стаєш старшою, мабуть, буде помилкою наносити занадто багато".

Тональна основа Matissime Velvet, Givenchy, SPF20 PA+++

Йога для обличчя

Біркін уникає ін’єкційних препаратів та інвазивних процедур для обличчя на користь цілісної техніки підтягнення обличчя. Фейсйога являє собою систему рухів і вправ, які діють на м’язи, допомагають підтягнути й надати форму, а також виводять токсини та зменшують напруження.

Стрижки своїми руками

Джейн — та жінка, що популяризувала "чубчик Біркін", стиль, який незмінно має величезний попит. Втім сьогодні Біркін не дуже цінує укладку волосся. У неї є той самий чубчик, але якось вона розповідала, що сама підстригла волосся, коли була в поганому настрої. Однак вона робить невимушене фарбування з тонкими відблисками, щоб запобігти появі сивого коріння.

Текст: Hannah Coates

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.