До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Не як у всіх: чому перверсивні брови переживають бум

Тонкі, вибілені, поголені чи прикрашені брови сьогодні переживають друге народження – з подіумів вони перекочували в реальне життя. Зіркові візажисти розповідають про тонкощі догляду за ними.

Off White

Упродовж 90-х я з ентузіазмом вищипувала брови. Натхнена ледь помітними дужками Кейт Мосс, я нищила власні – каштанового кольору, з цілком прийнятним, м’яким вигином – доки вони не стали такими ж тендітними, як і мої сукні-комбінації. Моя атака на волосяні цибулини закінчилася на початку нульових і далася взнаки довготривалою шкодою. Знадобилися роки, щоб матеріалізувалася хоча б якась подоба відростання брів і завершила драматичний етап в історії краси цілого покоління. Але нещодавно його знову повернув TikTok, додавши популярний фільтр, що перетворює пишні брови на стебелинки, чим змусив моє око сіпатися.

Реклама

Як ми до цього дійшли, думала я, переглядаючи зображення з осінніх показів, де брови були не просто витончені, їх геть не було. Для Burberry й Versace візажистка Пет Макґрат розробила освітлювачі, щоб створити "зухвалий, потужний і потойбічний" погляд. Візажистка Даян Кендал назвала голі лоби, які вона виліпила під вистриженими гострокутними малетами, "готичними й футуристичними", які змусили супермодель Белу Гадід злитися з рештою антиутопічного акторського складу на показі Marc Jacobs.

Miu Miu

Сама Гадід, безумовно, причетна до повернення мінімалістичних брів і регулярно романтизує все, що стосується 90-х – десятиліття, в якому вона провела лише чотири роки. Але ретро-відродження – це не так данина поваги легендарним супермоделям, як відбиток нашого колективного емоційного стану, вважає візажист Марсело Гутьєррес. Використання брів як творчого полотна – вирівнювання їх, гоління, вибілювання або фарбування, прикрашання коштовностями або блискітками – забезпечує подорож у фантазії в наш сповнений тривогами час, каже Гутьєррес, який працював зі співаками Троєм Сіваном, Дуа Ліпою й Алексою Демі, відомою також за серіалом "Ейфорія".

Вибілені брови з подіумів увірвалися в реальне життя, зазначає Раїса Флаверс, візажистка Ріанни, яка й сама їх давно носить (висвітлює волосся пудрою Wella Blondor, тоді як більшість її колег віддають перевагу крем-фарбі від Jolen). "Вони дають більше можливостей для експериментів з макіяжем та ідеально пасують до популярних графічних підводок, які повністю покривають повіки", – говорить Флаверс і додає, що юні візажисти в Instagram або не мають брів, або малюють їх супертонкими. "Ми підходимо до брів з позиції грайливості та експериментів", – каже нью-йоркський майстер Сем Віссер, який у свої 22 роки став наймолодшим мейкап-амбасадором Dior у США. Віссер любить імітувати струнку дугу, розгладжуючи брови щіточкою та фіксуючи дитячим клеєм-олівцем Elmer's Glue Stick, який "не подразнює шкіри та легко змивається водою!". Далі він припудрює цю зону, покриває консилером з оксамитовим ефектом Brow Engineer від Sensorium х Alexis Stone і промальовує тонку лінію, створюючи плавний вигін олівцем для брів, наприклад, Diorshow Brow Styler з надтонким стрижнем. "Це чудовий спосіб зрозуміти, чи хочете ви вищипувати брови в довгостроковій перспективі", – говорить Віссер і зауважує, що робота з формою брів – найбюджетніший спосіб змінити стиль. "Догляд за бровами – це одна з небагатьох сфер в індустрії краси, що справді виходить за межі економічного статусу, – погоджується Гутьєррес. – Я бачу тонкі брови як у жінок, що працюють на касах крамниць, так і у світових зірок".

Однак є місто, в якому ви не побачите такого тренду, – це Париж. "Більшість моїх клієнтів не чіпають своїх брів", – каже Сабріна Елеонор, засновниця розкішного салону Un Jour, Un Regard, розташованого в 4-му й 16-му округах французької столиці, де легка корекція брів – єдине, що є в меню. "Тонкі брови можуть бути дуже гарними, якщо їхня лінія добре опрацьована, та вона личить не всім і може зробити обличчя втомленим", – пояснює Сабріна. Вона також може спричинити травму волосяних фолікулів, "призвести до утворення рубців і вплинути на відростання", – говорить нью-йоркська дерматологиня Доріс Дей.

Але немає нічого, чого не можна було б виправити: просто згадайте Кендалл Дженнер, яка на червоній доріжці цьогорічного Met Gala з’явилася майже без брів, а вже на афтепаті красувалася зі своїми природними каштановими дугами завдяки невеличким хитрощам візажистки Мері Філліпс. Якщо ви залишилися незадоволеними після експериментів з вибілюванням, "просто візьміть чоловічу фарбу для бороди – вона поверне природний колір за дві хвилини", – стверджує Гутьєррес. Є надія й для надмірно вищипаних брів: Доріс Дей радить скористатися розчином міноксидилу 5%, що наноситься щіточкою для брів і відновлює їхній ріст. У сироватці для зміцнення брів і вій від Augustinus Bader біотин, гіалуронова кислота та куркума працюють разом з технологією TFC-8, яка допомагає омолодити волосяні фолікули та підтримати їхній природний ріст. Але найголовніше, зауважує Гутьєррес, – це просто отримувати насолоду від експериментів.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.