До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Король помер: CHANEL відмовляються від монархії в beauty-департаменті

CHANEL вдалися до сміливого кроку: віднині Дім не матиме одноособового креативного директора з макіяжу, як раніше. Натомість керувати beauty-напрямом будуть колегіально відразу кілька молодих талановитих візажисток.

До співпраці залучили трьох візажисток: це Еммі Драмме, Сесіль Паравіна і Валентина Лі. Вони стали першими художницями з макіяжу, які приєдналися до Cometes Collective – таку назву тепер має відділ кольору та макіяжу Дому. "Cometes Collective вдихає нове життя в мистецтво макіяжу CHANEL, змінює парадигми краси й підсилює нові голоси. Народження Cometes Collective віддзеркалює новий творчий і далекоглядний етап Студії створення макіяжу CHANEL, що вшановує минуле відповідно до основних цінностей Дому", – кажуть у CHANEL.

Реклама

Отже, осінь 2022 року стане новою сторінкою, коли створення колекцій макіяжу Дому перейде до рук багатьох. Це дасть змогу пришвидшити творчий імпульс, використовуючи силу різноманітності та різних поглядів. З жовтня 2022 року творчий колектив починає працювати, щоб розширити палітру кольорів і відтінків CHANEL, переосмислити головні засоби, а також наново винайти та збагатити творчу мову Дому.

Розповімо стисло про кожну візажистку.

Еммі Драмме

Еммі має змішане іспанське та гамбійське коріння. Вона виросла в Іспанії, а потім оселилася в Лондоні. У 2018 та 2019 роках її відзначила Британська модна рада в складі "креаторів нової хвилі" серед найінноваційніших та найнаснажливіших молодих талантів. У її доробку – макіяж для знімань VOGUE, iD, Dazed, Self Service тощо.

Прихильниця Шаде та сенегальської кухні, Еммі Драмме зростала під гіп-гоп, який слухали її брати. Сьогодні вона черпає натхнення у своїй багатій культурній спадщині. "Я мала багато наставників, – каже Еммі. – Допомагала талановитим візажистам і дістала цінну науку від усіх. Можливість працювати з такими різноманітними талантами сформувала спосіб моєї роботи сьогодні. Їхні унікальні підходи до ремесла допомогли мені знайти власний". Нещодавно Драмме сама стала наставницею, доєднавшись до Mentoring Matters, ініціативи, що спрямована на встановлення справедливості та збільшення можливостей у творчих галузях для темношкірих й азійських візажистів. "Не бійтеся. Не обмежуйте себе тим, що тенденції та інші вважають правильним. Довіряйте власним інстинктам, грайте та отримуйте насолоду!" – її головна beauty-порада.

Сесіль Паравіна

Сесіль – парижанка. Вона закінчила престижну Королівську академію образотворчих мистецтв в Антверпені.

У 2019 році Сесіль Паравіна доєдналася до агенції Bryant Artists і відтоді співпрацювала з видатними іменами в індустрії, зокрема з Леа Коломбо, Валентином Герфраєм, Полом Койкером, Арно Лажені, Джорджією Пендлбері, Єлизаветою Породіною, Дрю Вікерс і Шарлоттою Вейлз. Своїм головним наставником вона вважає Сержа Лютанса, і, попри свій молодий вік, демонструє щедре бачення краси.

Вона вільно перегляне форму ока, змусивши зникнути брову, або переосмислить красу усмішки в абсолютно унікальний і несподіваний спосіб. Її цікаве дослідження об’єму, чистота лінії, оригінальність форм — роботи Паравіної відразу вирізняються оригінальністю погляду й інноваційним технічним підходом.

ВАЛЕНТИНА ЛІ

Китаянка Валентина Лі має синє волосся й вільно розмовляє англійською, китайською, кантонською та французькою мовами. Вона вивчала макіяж у Пекіні й Парижі та має унікальну здатність уявляти химерні, фантастичні й казково барвисті світи. В CHANEL її вважають експериментаторкою, неконформістською футурологинею, натхненою талантом й історіями своїх старших наставників і майстрів гриму. Роботи Лі були представлені у VOGUE US, VOGUE China, Dazed, Madame Figaro тощо.

Перші колекції Cometes Collective з’являться в січні 2024 року.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.